comScore

Galatasaray Galatasaray

Cimbom yenileriyle güldü!

05 Şubat 2014, Çarşamba 15:47

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'nda Tokatspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Galatasaray 3-0 kazanarak puanını 10'a yükseltti.

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 5. maçında Tokatspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Tokat Gaziosmanpaşa Stadı'nda oynanan mücadeleyi Galatasaray 3-0 kazandı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri; 25. dakikada Izet Hajrovic, 40. dakikada Yekta Kurtuluş, 83. dakikada Veysel Sarı'dan geldi. Galatasaray'ın ilk golünden önce yeni transferlerden Lucas Ontivero'nun attığı gol çizgiyi geçmesine rağmen gol olarak değerlendirilmedi.

Bu sonucun ardından Galatasaray grupta puanını 10'a yükseltirken, Tokatspor ise 1 puanda kaldı. Galatasaray bir sonraki maçında Antalyaspor'u ağırlayacak. Tokatspor'da Elazığspor'a konuk olacak.

MAÇA YOĞUN İLGİ

Tokat protokolü karşılaymaya yoğun ilgi gösterdi. Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Belediye Başkanı Adnan Çiçek ile il protokolü karşılaşmayı protokol tribününden takip etti.

GALATASARAYLILAR'DAN "DROGBA NEREDE" PANKARTI

Sarı Kırmızılı takımı desteklemek için kale arkası tribününde kendilerine yer ayrılan 300 dolayında sarı kırmızılı taraftar, açtıkları pankarta, 'Mancini Drogba nerede' yazarak yıldız futbolcunun Tokat'a getirilmemesine tepki gösterdi.

MAÇA FUTBOLSEVERLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Futbolseverler, Tokatspor-Galatasaray maçına yoğun ilgi gösterdi. Karşılaşmadan yaklaşık 1 saat önce, 7 bin 500 seyirci kapasiteli Gaziosmanpaşa Stadı'nın tribünleri doldu. Bazı futbolseverler ise stadın çevresindeki evlerin balkonlarından ve inşaatlardan maçı izledi.

GALATASARAY YENİ TRANSFERLERİYLE SAHADA

Galatasaray teknik direktörü Roberto Mancini bu maçta sahaya kalede Ufuk Ceylan ile çıkarken, savunmada ise yeni transfer Burdisso, Chedjou, Alex Telles ve Salih Dursun ile çıktı. Orta sahada Veysel Sarı, Yekta Kurtuluş, Emre Çolak, kanatlarda Hajrovic, Ontivero, ilerde ise tek forvet Umut Bulut ile yer aldı.

GALATASARAY NEFES ALDIRMADI

Galatasaray karşılaşmaya oldukça istekli ve arzulu başladı. Dikine oynayan ve ikiye birlerle kaleye inmeye çalışan sarı kırmızılılarda, göze çarpan isim 19 yaşındaki Ontivero oldu. Kanatta pozisyon alan ancak sürekli içeri kat ederek tehlike yaratan Arjantinli genç oyuncu, taraftarların da beğenisini topladı. G.Saray'ın orta sahasında yer alan yeni transfer Veysel Sarı ile birlikte Yekta, Emre Çolak üçlüsü pres gücünü artırdı, Tokatspor'a nefes aldırmadı.

Topu ayağında tutamayan ve Galatasaray'ın hakimiyetini kabul eden Tokatspor savunmaya gömüldü. Hajrovic, Emre Çolak, Ontivero gibi isimleriyle rahat adam eksilten Galatasaray, Tokatspor savunmasının dengesini bozdu. Galatasaray, ilk büyük tehlikesini 18'inci dakikada Ontivero ile yarattı. Çalımlarla kanattan içeri kat eden Ontivero, 20 metre civarından sert bir şut attı. Ontivero'nun şutu önce üst direğe, arkasından çizgi gerisine düştü ancak oldukça hızlı cereyan eden bu pozisyonu karşılaşmanın hakemleri süzemedi.

ONTIVERO OYNADI, OYNATTI

Galatasaray, bu pozisyondan sonra baskısını artırdı. Bu dakikalarda genç Ontivero, sarı kırmızılıların en çok öne çıkan ismi oldu. Galatasaray, Ontivero'nun akıl dolu ara pası sonrası Hajrovic'in savunmanın arkasına iyi koşusuyla ilk golünü 25'inci dakikada buldu. Tokatspor golden sonra oyun disiplinini kaybetti, iyi oynayan sarı kırmızılılar gole birlikte daha coşkulu oynamaya başladı. Galatasaray'a Eskişehirspor'dan gelen, orta sahada oyun kurucu olarak görev alan Veysel Sarı, 25-30 metrelik diagonal paslarıyla hücumu rahatlattı. İsabetli paslar atan yıldız oyuncu, takdir topladı.

Sık sık %100'lük pozisyonlara giren Galatasaray, Yekta'nın 40'ıncı dakikada uzaktan attığı golle farkı ikiye çıkardı. Tokatspor'un ciddi bir atak geliştiremediği ilk yarı, Galatasaray'ın 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI SAVUNMA ÖN PLANDA

Karşılaşmanın ikinci yarısına, Tokatspor değişiklikle başladı. Teknik direktör Mehmet Şahan, Abdullah'ı oyundan alırken Özgür'ü sahaya sürdü. G.Saray teknik direktörü Roberto Mancini ise karşılaşmaya başladığı 11'le devam etme kararı aldı.

İkinci yarıda özellikle Ontivero'nun fizik olarak oyundan düşmesiyle, mücadeleyi daha fazla geride kabul etti. Sarı kırmızıların rölantiye aldığı maçta Tokatspor bazı dakikalarda tehlike yaratabilecek pozisyonlara girse de, zaman zaman Burdisso, Chedjou ikilisinin başarılı müdahaleleri, zaman zaman Tokatsporlu hücum oyuncularının son hamleyi olumlu yapamaması nedeniyle skor tabelası değişmedi.

GENÇ İSİMLER ŞANS BULDU

Galatasaray kalecisi Ufuk Ceylan'a fazla işin düşmediği maçta, oyun özellikle 60'ıncı dakikadan sonra gitgide "bitse de gitsek" havasına büründü. Sarı kırmızıların skoru bulması, Tokatspor'un moral bozukluğu nedeniyle oyundan düşmesi sonucu Mancini daha fazla genç isimlere şans vermeye başladı. Berk İsmail Ünsal, Umut Gündoğan ve Koray Günter son bölümde oyuna dahil olarak Galatasaray formasını giydi.

Galatasaray'ın yeni transferlerinin tamamının olumlu not aldığı mücadele, seyir zevki ve temposu düşük ikinci yarının ardından 3-0'la sonuçlandı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!