comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Kuyt'tan Yanal'a Jose benzetmesi; Special One

26 Kasım 2013, Salı 13:40

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt, Ersun Yanal'ın tıpkı Jose Mourinho gibi özel biri olduğunu ifade etti.

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt, Fanatik Gazetesi'nden Mehmet Demircan'a özel bir röportaj verdi.  Teknik direktör Ersun Yanal'ın vazgeçemediği ve 17 resmi maçın 17'sinde de ilk 11'de forma verdiği tek oyuncu olan Dirk Kuyt'tan, son dakika gollerine çarpıcı yorum.

Son dakikada gelen gollerle kazandıkları maçlar için şans diyenlere gülüp geçtiğini kaydeden Hollandalı yıldız, "Çünkü herkes görüyor, bu golleri baskı altında ve deplasmanlarda da atıyoruz. Takım olarak gücümüz, iyi motive olmaktan ve inancımızı hiç yitirmemekten geliyor. Tüm arkadaşlarım her maçı kazanacağımızda o kadar emin ki, her karşılaşmanın son 5 dakikasında 5 yüzde yüzlük gol pozisyonuna giriyoruz, bunlardan birini de mutlaka atıyoruz" sözlerini sarfetti.

Futbol yaşamında hiç lig şampiyonluğu yaşamayan Kuyt, bu duyguyu Fenerbahçe'de tatmak istediğini vurgularken, teknik direktör Ersun Yanal'dan da övgü dolu sözlerle bahsetti. İşte yıldız oyuncunun söyledikleri: "Herkes şimdiden şampiyonluktan bahsediyor. Açıkçası ben de çok merak ediyorum. Fenerbahçe'de şampiyonluğu yaşamayı o kadar çok istiyorum ki, artık başka bir şey düşünmüyorum. Ama unutmamalıyız ki önümüzde çok zorlu bir maraton var. Ayrıca ligin ikinci devresinde ezeli rakiplerimizle deplasmanda karşılaşacağız. Zorlu bir bir maratonda büyük bir avantajımız var. İnançlıyız, bu şekilde mücadele etmek zorundayız.

Ersun Yanal hocamızla çok iyi bir ilişkim var. Sık sık teke tek konuşuyoruz. Bana inandığı için ona ayrıca teşekkür ediyorum. İtiraf etmeliyim, bizim için çok özel biri. Çünkü gerçekten bir oyun felsefesi var ve bunu sahaya yansıtmak için bizlerle inanılmaz derecede ilgileniyor. Kafasında bir hedef var ve bunu gerçekleştirmek için inanılmaz çalışıyor. Kariyerimde önemli teknik adamlarla çalıştım fakat onun gibisini görmedim."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!