comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Şimdi ne olacak! Yıldırım senaryolar!..

22 Kasım 2013, Cuma 10:37

Fenerbahçe Spor Kulübü'nde, Yargıtay Başkanı'nın geçtiğimiz gün yaptığı açıklama gerilimi artırdı. Seçenekler belirlendi.

Fenerbahçe'de Yargıtay'da bekleyen dosya ve sonrası için sıcak gelişmeler yaşanıyor. Yargıtay Başkanı Ali Alkan'ın açıklaması kulüpte gerilimi artırdı. Cezanın onanması durumunda Yıldırım'ın başkanlığının düşüp düşmeyeceği belirsizliğini koruyor.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 93 sanık hakkında İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen kararı incelemeye başlayan Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin vereceği karar ise Aziz Yıldırım ve yöneticilerin kaderini belirleyecek. Olası senaryolar:

1- YARGITAY CEZALARI ONARSA

16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karar, Yargıtay tarafından onanması durumunda Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de tüzükteki 6. maddeye takılacak. Herhangi birinin tüzükteki "Kötü şöhret sahibi olanlar' ve ‘Cezaları tecil edilmiş veya affa uğramış olsalar bile, yüz kızartıcı bir suçtan dolayı hapis cezası ile mahkum olanlar' Fenerbahçe Spor Kulübüne üye olamazlar." maddesi için herhangi birinin dava açması yeterli olacak. Kongre öncesi bu şekilde açılan davada mahkeme sözü kulüp üyelerine bırakmış ve oylama yapılmasını istemişti. Kararın onanması durumunda ise bu sefer mahkemenin kararı kongre üyelerine bırakmaması bekleniyor.

2- 6222'DE 3 TEMMUZ SONRASI DEĞİŞTİRİLEN MADDE!
ONANIRSA DA AZİZ YILDIRIM BAŞKAN KALABİLİR Mİ?

6222 sayılı Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesi kanununda 11. madde şu şekilde; "Tanımlanan suçlardan dolayı cezaya mahkumiyet halinde kişi hakkında ayrıca TCK 53 maddesi hükümlerine göre spor kulüplerinin, federasyonların, bünyesinde sportif faaliyetler icra edilen tüzel kişilerin yönetim ve denetim organlarında görev yapmaktan yasaklanmasına hükmolunur" Özellikle geçtiğimiz ay Radikal gazetesinde çıkan haberde yer alan hukukçu görüşlerinde bu maddenin, 3 Temmuz sonrası yapılması sebebiyle, çıkacak cezaya karşın Yıldırım'ın başkan kalabileceği ihtimalininin altı çizilmişti.

3- YARGITAY KARARI ONAMAZSA

Bu sürecin daha da uzayacağı anlamına geliyor. Böyle bir durumda şahıslar yerel mahkemede tekrar yargılanacak, bütün süreç en başa dönecek.

4- ALİ KOÇ HAZIRLANIYOR

Fenerbahçe'de kararların aleyhte çıkması, Aziz Yıldırım'ın başkanlığının düşmesi durumunda ise yeniden kongreye gidilecek. Bu kongrede yine güçlü isimlerin aday olması beklenirken Ali Koç üzerinde kongre üyelerinin birleşmesi Yıldırım sonrası yeni başkanın Ali Koç olacağı şeklinde yorumlanıyor. Ali Koç, son kongre öncesi henüz zamanının gelmediğini söylerek başkanlık için uygun anı beklediğinin sinyallerini vermişti. Ali Koç'un özel işlerini sürerek aday olmaması durumunda ise Fenerbahçe'de çok sancılı ve çok adaylı yeni bir seçim bekleniyor.

ONANIRSA 2.5 YIL YOK

Aziz Yıldırım'ın cezasının onanması durumunda yattığı süre göz önüne alınacak ve 2 Temmuz 2012'de serbest bırakılan Yıldırım yaklaşık 2.5 yıl daha cezaevinde kalacak.

DOSYADA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER

Şike dosyasında son günlerde önemli değişiklikler oldu. Yargıtay 5. Daire Başkanı değişti. Daha önce Ahmet Ceylani Tuğrul'un yaptığı hakimliğe yeni bir isim, Bahri Demirel seçildi. Yargıtay Başkanı Ali Alkan da dosyanın yılbaşından önce karara bağlanabileceğini tahmin ettiğini açıkladı.
 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!