comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Salih'in hedefi kalıcı olabilmek

18 Kasım 2013, Pazartesi 16:37

İlk kez A Milli Takım kadrosuna çağırılan Salih Uçan, milli takım kampında verdiği röportajında hedeflerini açıkladı.

Fenerbahçe forması giyen ve A milli takım kadrosuna ilk kez çağırılan Salih Uçan, gelecekteki hedefleri, Fenerbahçe'deki performansı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Salih Uçan, Lig TV'ye verdiği röportajında, milli takıma seçildiği için çok mutlu olduğunu söylerken, ''Mutluyuz, güzel bir ortamımız var. Takımın en küçüğü de benim, ilk A milli kampım güzel geçiyor. Milli takım formasına alışkınım. Bu sefer de A Milli Takım'a geldim. Sağ olsun Fatih Hoca çağırdı beni. Seçildiğimi ilk öğrendiğimde derbiden çıkmıştık, aslında biraz da bekliyordum. Listede adımı ilk gördüğümde çok mutlu olmuştum'' ifadelerini kullandı.
''FENERBAHÇE'DE DEĞİŞİLMEZ OLMAK İSTERİM''

Arda Turan ve Caner Erkin'in kendisine çok yardımcı olduğunu söyleyen genç oyuncu, Fenerbahçe forması altındaki hedeflerinden de ''Ben rahat bir oyuncuyum. Daha da rahat olmamı istiyorlar. Arda ağabey ve Caner ağabey ile yakınız. Onlar da yardımcı oluyor. Fenerbahçe'de uzun zamandan beri genç bir oyuncu yer bulamamıştı. Bu ben olumlu yönden etkiliyor. Çok da mutlu oluyorum. İnşallah daha da iyi olacak. Bu sezon 2 sezonum. Performansımı daha da arttırmak, Fenerbahçe orta sahasında değişilmez bir oyuncu olmak isterim. Bu da bana bağlı. İyi çalışıp, iyi yaşarsam bunu da gerçekleştiririm'' sözleriyle bahsetti.

''ÖNEMLİ OLAN F.BAHÇE'Yİ AVRUPA SEVİYESİNE TAŞIMAK''

Avrupa hayalinin her Türk futbolcusunda olduğunu söyleyen Salih, kendisi için asıl hedefin Fenerbahçe'yi o Avrupa seviyesine getirmek olduğunu söyledi ve ''Her futbolcunun Avrupa hayali vardı ama Fenerbahçe'yi o Avrupa seviyesine taşımak önemli olan. Biz o seviyeye çıkalım ki dışarıdaki oyuncular Türkiye'ye gelmek istesin. O seviyeyi yakaladıktan sonra Türkiye'de kalmak en mantıklısı'' dedi.

HEDEF; AVRUPA ŞAMPİYONASI

Türkiye'de ve dünyada beğendiği, örnek aldığı futbolcuları da söyleyen genç yıldız, milli takımdaki yen hedeflerinin de Avrupa Şampiyonası'na katılmak olduğunu belirtirken, ''Türkiye'de beğendiğim oyuncular, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan. Benim görev bölgemle de alakalı. Dünyada da Lampard var. Her turnuvaya gidemediğimizde yeni yapılanma deniyor. Bu sadece genç oyuncularla olacak bir şey değil. Hedefimiz de 2016 Avrupa Şampiyonası'na katılmak olacak. Dünya Kupası'na katılsaydık Avrupa Şampiyonası bizim için daha rahat geçebilirdi. Ancak biraz daha zor olacak. Sonuçta bizim elimizde. Başarmak istersek başarırız'' ifadelerini kullandı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!