comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe'nin yatan 11 milyonu!

16 Kasım 2013, Cumartesi 11:38

Süper Lig'de bu sezon fırtına gibi esen lider Fenerbahçe'de kadroya giremeyen oyunculara ödenen paralar dikkatlerden kaçmıyor.

Sezon başında önemli isimleri kadrosuna katan Fenerbahçe'de yabancı sınırlaması ve kadro genişliği nedeniyle yıldız isimler formaya hasret kaldı.

Aykut Kocaman döneminde ilk 11'in vazgeçilmezi olan Hasan Ali Kaldırım bu sezon ligde sadece 2 maçta forma giyerken Nijeryalı savunmacı Joseph Yobo sadece 1 maçta forma giyebildi. Sezon başında büyük uğraşlar sonucunda transfer edilen Michal Kadlec ise Süper Lig'de şu ana kadar 48 dakika boyunca Fenerbahçe adına sahada kalabildi.

Formaya hasret kalan bu futbolcuların kazandığı maç başı ücret hariç garanti para 11 milyon euro civarında bir rakama ulaşıyor.

İşte Fenerbahçe'de ilk 11'e giremeyen ve çoğunlukla tribünde olan futbolcuların kazançları;

JOSEPH YOBO

Fenerbahçe'nin 2 sezon boyunca Everton'dan kiraladığı Nijeryalı savunmacının bonservisi geçen sezon başında 2.5 milyon euro bedelle alınmıştı. 33 yaşındaki tecrübeli isim sarı lacivertli ekipten yıllık 2 milyon 100 bin euro garanti para alırken maç başına ise 10 bin euro kazanıyor. Yobo bu sezon ligde sadece 1 maçta forma giydi.

MICHAL KADLEC

Fenerbahçe'nin sezon başında Bayer Leverkusen'den büyük umutlarla transfer ettiği Çek savunmacı Michal Kadlec için 4.5 milyon euro bonservis bedeli ödendi. Sarı lacivertli kulüple 3 yıllık anlaşma imzalayan Kadlec yıllık 2 milyon 100 bin euro garanti para, maç başına ise 10 bin euro alıyor. Kadlec bu sezon ligde sadece 1 maçta forma giydi.

SAMUEL HOLMEN

Fenerbahçe'de bir türlü beklenen patlamayı yapamayan Samuel Holmen için sarı lacivertli kulüp bonservis bedeli ödemezken İsveçli oyuncu yıllık 1 milyon 300 bin euro garanti para kazanıyor. 29 yaşındaki orta saha oyuncusu 15 bin euro kazanırken bu sezon ligde sadece 3 maçta forma giydi.

HASAN ALİ KALDIRIM

Aykut Kocaman döneminde Fenerbahçe savunmasının vazgeçilmezi olan Hasan Ali Kaldırım, Ersun Yanal'ın gelişiyle yedek kulübesine de mahkum kaldı. Fenerbahçe'den yıllık 1 milyon 100 bin euro garanti para alan Hasan Ali, 16 bin euro da maç başı ücret alıyor. 23 yaşındaki sol bek bu sezon ligde 2 maçta forma giydi.

SERDAR KESİMAL

2 sezon önce Kayseri'den takas usulüyle transfer edilen Serdar Kesimal, yaşadığı sakatlıklardan sonra bir türlü toparlanamadı. F.Bahçe'de adı gönderilecekler listesinin en tepesinde yer alan Serdar Kesimal, sarı lacivertli kulüpten yıllık 1 milyon 200 bin euro garanti para alıyor. 24 yaşındaki savunmacı bu sezon ligde hiç forma giymedi.

BEKİR İRTEGÜN

Listede yer alan diğer oyunculara göre biraz daha forma şansı bulan Bekir İrtegün, yine de geçtiğimiz yıllara baktığımızda yedek kulübesine mahkum olmuş durumda. Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'ndeki performansıyla FIFA'ya manşet olan Bekir bu yıl sadece 5 maçta forma giydi. Yıldız oyuncu yıllık 1 milyon 350 bin euro garanti para alıyor.

SEMİH ŞENTÜRK

Fenerbahçe'nin daimi yedeği Semih Şentürk bu sezon neredeyse dibe vurmuş durumda. Geçtiğimiz yıllarda sonradan da olsa oyuna giren ve maçın kaderini değiştiren Semih, bu sezon kadroya dahi giremedi. 30 yaşındaki golcü futbolcu Fenerbahçe'den yıllık 1 milyon 850 bin euro garanti ücret alıyor.

Not: Bazı futbolcuların yıllık kazançları sözleşmeleri gereği her yıl artıyor. Söz konusu oyuncuların garanti ücretleri 2013-14 sezonu baz alınarak hesaplanmıştır.

Semih Şentürk: 1 milyon 850 bin euro
Joseph Yobo: 2 milyon 100 bin euro
Michal Kadlec: 2 milyon 100 bin euro
Samuel Holmen: 1 milyon 300 bin euro
Hasan Ali Kaldırım: 1 milyon 100 bin euro
Serdar Kesimal: 1 milyon 200 bin euro
Bekir İrtegün: 1 milyon 350 bin euro

YILLIK ÖDENEN TOPLAM RAKAM: 11 milyon euro
*Maç başı ücretleri hariç


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!