comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Bir hayali var! Yıldırım garanti peşinde!

16 Kasım 2013, Cumartesi 10:37

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, sarı lacivertli kulübün geleceğini teminat altına almak adına yeni arazi ihtiyaçlarını karşılama yönünde çalışmalar sürdürüyor...

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım uzun süredir üzerinde çalıştığı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirketi için düğmeye bastı.

Milliyet'in haberine göre, kulübün geleceğinin sağlam gayrimenkullere bağlı olduğunu düşünen Yıldırım uzun süredir bu proje üzerinde uğraş veriyordu. Seçimden sonra çalışmaların kaldığı yerden devam ettiği bildirildi. Daha önce Genel Kurul'dan, Gayreminkul Yatırım Ortaklığı şirketi için izin alan yönetimin, şimdi arazi arayışını hızlandırdığı belirtildi.

Sadece İstanbul değil, ülkenin çeşitli illerinde değer kazanabilecek, yatırıma açık araziler için çalışmalar sürüyor. Belirlenecek araziler daha sonra kulübe kazandırılacak. Bu arazilere başta konut, AVM ya da otel tarzı inşaatların yanısıra spor tesisleri yapılabilecek. Sarı-lacivertli kulübün şu an için fiyatı uygun ve değer kazanabilecek arazi peşinde olduğu ifade edildi. Kulübün bünyesinde bulunan diğer araziler ve gayrimenkuller de daha sonra bu şirkete aktarılacak. Yıldırım'ın gayrimenkul hayalinin uzun vadeli olduğu, artan nüfus ve Türkiye'deki gelişime paralel olarak arazi ihtiyacının ileride daha da artacağını düşünerek kulübün geleceğini garanti altına almayı hesapladığı kaydedildi.

İNCEK VE YAYLA ÖRNEĞİ

Başkan Aziz Yıldırım'ın en çok övündüğü ancak en fazla eleştiri aldığı konulardan biri kulübün inşaat faaliyetleri. Yıldırım ise kulübün finansal açıdan temellerinden birinin gayrimenkuller olduğunu düşünüyor. Bu çerçevede Ankara'nın dışında yapılan İncek Tesisleri çok eleştirilmişti. Şu an için kâr etmeyen tesislerin çevresinde son dönemde büyük bir gelişim yaşandığı öğrenildi. Türkiye'nin önde gelen birçok inşaat firmasının bu tesis çevresinde lüks konut üretmeye başladığı belirlendi. Bu gelişme sonrası ister istemez tesis ve arazinin fiyatı da bir hayli artmış oldu. Bölgenin yakında daha da değerleneceği ifade edildi.

GALATASARAY ve BEŞİKTAŞ ARAYIŞTA

Tüm branşların faydalanabildiği Topuk Yaylası Tesisleri şu an için kâr etmiyor. Ancak kulübün tüm sporcularına müthiş imkanlar sunuyor. Uzun vadede buranın da İstanbul'a yakınlığı ve iklimi sayesinde müthiş bir değer kazanması bekleniyor. Son dönemde Arap yarımadası ile Türkiye'den pekçok kulübün bu tesislerden faydalanmak için sarı lacivertlilerin kapısını çaldığı bildirildi. Beşiktaş ve Galatasaray da buradaki potansiyeli görüp yine yakın çevrede arazi arayışına girdi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!