comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Salzburg durdurulamıyor! Muhteşem bir seri

25 Ekim 2013, Cuma 00:24

Salzburg üç kırmızı kartın çıktığı Standard Liege karşılaşmasını 2-1 kazandı. Böylece Avrupa Ligi'ndeki üst üste 5. maçından da galibiyetle ayrıldı.

Avusturya temsilcisi ligde de yoluna dolu dizgin giderken, Belçika'nın güçlü ekibi Standard Liege engelini de rahat aştı.
 
Ev sahibi Salzburg, maçın ilk yarısında oyunun tek hakimiydi. 
 
Karşılaşmanın ilk yarısında gol olmadı, ama iki kırmızı kart çıktı. Mehdi Gonzalez henüz daha 38. dakikada çift sarı karttan oyundan atıldı ve Salzburg 10 kişi kaldı. 42. dakikada ise Sadio Mane ikinci sarı karttan dolayı oyun dışı kaldı ve Liege de oyuna 10 kişi devam etti.
 
İlk 45 dakika boyunca Liege kalesini bombardımana tutan Salzburg skor üretemedi. Devreye golsüz beraberlikle girildi.
 
İkinci yarı ise henüz daha 53. dakikada Jonathan Soriano topu penaltı noktasının biraz önünden ağlara gönderdi ve skor 1-0 oldu.
 
İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da sönük kalan Liege'in maç boyunca kaleyi bulan şutu olmadı.
 
67. dakikada Antonio Kanu, arkadan yaptığı sert müdahele sonucunda doğrudan kırmızı kart gördü. Salzburg 9 kişi kalırken karşılaşmanın da üçüncü kırmızı kartı çıkmış oldu.
 
79. dakikada Alan, Salzburg adına ikinci golü atmaya çok yaklaştı ancak bu net fırsatta tecrübeli hücumcu skor üretmeyi başaramadı.
 
84. dakikada konuk ekip Standard'da Geoffrey Mujangi Bia'nın ceza sahası dışından sert şutu üstten auta gitti.
 
85. dakikada ise Kevin Kampl'ın pasında topla buluşan Andre Ramalho topu penaltı noktasının biraz önünden yaptığı vuruşla ağlara yollamayı başardı. Bu golle birlikte Salzburg skoru 2-0 yaptı.
 
Ancak 87. dakikada bu sefer Salzburg savunmasında Hinteregger'in hatası penaltıya sebebiyet verdi. Liege adına topun başına geçen Mujangi Bia, penaltıyı sağ alt köşeden ağlara yolladı ve kaleciyi de ters köşeye yatırdı. Bu golle Liege skoru 2-1 yaptı ve oyuna geri döndü.
 
Liege, bu gole rağmen oyuna geri dönmeyi başaramayınca zafer Salzburg'un oldu. İsviçre temsilcisi bu galibiyetle gruptaki puanını 9'a çıkardı ve liderliğini korudu. Liege ise 1 puanla 3. sırada kaldı.

Şampiyonlar Ligi'nde elemelerde Fenerbahçe tarafından saf dışı bırakılan Salzburg, Avrupa Ligi'nde play-off turu ve gruplarda oynadığı 5 maçı da kazandı. Temsilcimizle oynadığı iki karşılaşmada da fileleri 1'er kez havalandıran Salzburg, Avrupa Ligi'nde ise çıktığı 5 maçın tamamında en az 2 gol attı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!