comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

'Yıldırım'ın yerinde olsam aday olmazdım'

15 Ekim 2013, Salı 01:37

Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Telegol programına açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, gene sekreter Talat Yılmaz'ın açıklamalarından sonra TV 8'de yayın yapan Telegol programına konuk oldu. Aziz Yıldırım'ın olağan üstü genek kurulda tekrar aday olup olmayacağını bilmeyen Günay, 3 Temmuz sürecinde yaşanan olaylardan sonra başkanın yerine kendisi olsa, tekrar aday olmayacağını söyledi.

Talat Yılmaz'ın yolsuzluk yaptığı ile ilgili iddialara açıklık getiren Günay, "Orada bir şey olmuş. Tüzüğe aykırı iş yapıyoruz dedim. Bunu divanda görüşelim dedim. Bir takım ödemeler yapılmış. Başkan satın alma müdürüne bir takım ödemeler yapılıyor, durdurun demiş. Satın alma müdürü Talat Yılmaz'a nasıl anlattıysa olayı, oraa bir telefon trafiği oldu ve olay buraya kadar geldi. Bence birileri gitmek için bir bahane arıyor. Yılmaz gitmek için bir neden aradı" diye konuştu.

Aziz Yıldırım'ın adaylığı hakkında sorulan soruları yanıtlayan Günay, "Vallahi billahi Aziz Yıldırım'ın aday olup olmayacağını bilmiyorum. Aziz Yıldırım adaylık kitapçığı bastırdıysa benim haberim olurdu. Af konusu tüzükle ilgili. Herkesin af dilekçesi vermesi ve bunun da genel kurula gelmesi lazımdır. Bu yapılan olağanüstü kongre, seçim yapılacak. Bu bir tüzük tadilati değil ve bu sebepten dolayı da af durumu gibi bir şey söz konusu değil" diye konuştu.

Aziz Yıldırım'ın durumunda aday olmayacağını ifade eden Günay, "Tüzük değişmeden kimse affedilemez. Ben bilmiyorum, görmedim ve hic şahit olmadım. Ceza konusunda yasal merciler suç diyorsa, suçtur. Bu kadar yaşanan olaylardan sonra ne olursa olsun ben Aziz Yıldırım'ın yerinde olsam başkan adayı olmazdım ama takdir kendisinindir. Talat Yılmaz konusunda ise Yılmaz'in kendisi için yapıldığını söylediği suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum. Aziz Yıldırım da Talat Yilmaz hakkında hiçbir suçlamada bulunmadı" diyerek sözlerini noktaladı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!