comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Aziz Yıldırım öyle dedi ama belgeler aksini söylüyor!

20 Eylül 2013, Cuma 22:49

F.Bahçe Başkanı kız voleybol şubesini Aydınlar'a oğlunun ölümü üzerine verdiklerini söyledi ama ortaya çıkan anlaşmaya göre durum öyle değil.

Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın bayan voleybol şubesi konusunda birbirleriyle çelişen açıklamaları gündemde yeni bir tartışmaya neden olurken bu tartışmalara son verecek belgelere ulaşıldı.
 
Konu ilk olarak F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım tarafından 14 Eylül 2012'de NTVspor'da katıldığı programda gündeme getirilmişti.
 
Yıldırım, o programda Mehmet Ali Aydınlar ile ilgili olarak, "...Bakın ben ne yaptım. Allah kimseye göstermesin çocuğu vefat etti. Gereken neyse yaptık. Acısını paylaştık. İnsani görevimizi yaptık. Sonra geldiler dediler ki buna bir şeyler ver. Tuttuk bunun üzerine kız voleybol takımını buna verdik. Gel al sorumlusu sensin dedik" açıklamasını yapmıştı.
 
Aziz Yıldırım bu konuyu ilk kez açıklamış ve kamuoyuna kız voleybol takımının Mehmet Ali Aydınlar'a oğlu Kerem'in vefatından sonra verildiğini duyurmuştu.
Bugüne kadar bu olaya sessiz kalan Mehmet Ali Aydınlar'ın göz yaşlarına boğulduğu son basın toplantısında konuyla ilgili söyledikleri ise Aziz Yıldırım'ın söylediklerinden farklıydı. Aydınlar, Yıldırım'ın 14 Eylül'de voleybol şubesiyle ilgili NTVspor'daki o açıklamalarının kendisine sorulması üzerine "Arkadaşlar bu bilgi yanlış. Ben voleybol şubesini 2007 yılında sponsor olarak aldım. Oğlum ise 2008'de vefat etti" sözleriyle cevaplamıştı.
 
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın "O kendini toparlasın diye voleybolu ona teslim ettik" sözlerini sık sık dile getirmesi ve buna karşılık Aydınlar'ın zaman olarak farklı bir dönemi işaret etmesinin ardından tarafların yaptığı anlaşmaya ulaşıldı.
 
... Ve ulaşılan sözleşme sözleşme Mehmet Ali Aydınlar'ı doğruluyordu. Her ne kadar Aziz Yıldırım, "Oğlunun ölümü üzerine tuttuk voleybolu kendisine verdik" diyerek kız voleybol takımının Aydınlar'a şubat 2008'de verildiğini iddia etse de, ortaya çıkan anlaşma Aydınlar'ın kız voleybol takımının sponsorlugunu ve idaresini alması bir yıl öncesini gösteriyor.
 
Acıbadem ile F.Bahçe arasında kız voleybol şubesi için yapılan anlaşma 01.09.2007 yılında imzalanmış. 2 yıllık ve 4 sayfalık bu anlaşmanın altındaki imzalarda başkan Aziz Yıldırım ve yönetici Murat Özaydınlı'ya ait.
 
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın "...çocuğu vefat ettikten sonra tuttuk bunun üzerine kız voleybol takımını buna (Mehmet Ali Aydınlar'a) verdik" demesine karşılık ortaya çıkan sözleşme tarihi kafalarda soru işareti bıraktı.





Kaynak: Sporx

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!