comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

CAS'ı yıkan o isim!

18 Temmuz 2013, Perşembe 15:52

CAS'ta davası bulunan Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmasındaki en kritik isim Alman avukat Dirk Reiner Martens oldu.

Fenerbahçe Futbol AŞ Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli ekibin cuma günü çekilecek UEFA Şampiyonlar Ligi kuralarına katılacağını açıkladı. CAS'ta davası bulunan Fenerbahçe'nin, kuralara katılmasındaki en kritik isim ise, savunmayı yapan Alman avukat Dirk Reiner Martens oldu.

Fenerbahçe TV'de sarı-lacivertli taraftarlara sevindirici haberi veren Aziz Yıldırım'ın da konuşmasında teşekkür ettiği Alman avukat Dirk Reiner Martens aynı zamanda Uluslararası Basketbol Federasyonu'nu FIBA'nın da baş hukuk müşavirliğini yapmakta.
TÜRKİYE'Yİ DE SAVUNMUŞTU

Mertens daha önce de Türkiye ile İsviçre arasında oynanan milli maçta yaşanan olaylar nedeniyle milli takımımızın savunmasını yapmıştı. Alman avukatın yaptığı sıkı savunmaya rağmen Türkiye, tarafsız sahada 6 maç seyircisiz oynama cezası almaktan kurtulamamıştı. Ancak daha sonra dönemin Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un yoğun temasları sonrası ceza 3 maça indirilmişti.

BURSASPOR'U DA KURTARDI

F.Bahçe'nin CAS'a yaptığı tedbir başvurusunda UEFA ve CAS kanadından gelen sevindirici haber, ilginç bir tesadüfü ortaya çıkarttı... F.Bahçe'nin bu dava ile ilgili anlaştığı Martens hukuk bürosunun iki yıl önce Bursaspor'la ilgili CAS'da elde ettiği zaferin ardından F.Bahçe ile ilgili de CAS'tan iyi haber gelmesi dikkat çekti. Bursaspor'un 1 yıllık Avrupa Kupalarından men cezasını CAS'ta kaldırmayı başaran Martens hukuk bürosu sarı-lacivertlilerle ilgili de CAS  sürecinin ilk adımında başarılı olmuş oldu.

UEFA'DA BİR "İLK"

UEFA'nın F.Bahçe'nin açtığı CAS davasıyla ilgili kulüp ve CAS'la yazışarak kararını askıya almasının UEFA tarihinde bir ilk olduğu ortaya çıktı. Üst düzey bir UEFA yetkilisi, konuyu medyadan duyduğunu ve bugüne kadan UEFA tarihinde böyle bir olayın olmadığını söyledi.

SİNYALİ BİR GÜN ÖNCE VERDİ

UEFA Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu'nda savunan Ünlü Alman avukat Martens, geçtiğimiz gün verdiği demecinde ilk hedeflerinin sarı-lacivertli ekibin kupalara katılımını sağlamak olduğunu belirtmiş ve ''Her zaman umut vardır. Zaten umudumuz olmasa bu davayı CAS'a taşımazdık. CAS'dan ne çıkacağı ile ilgili tahminde bulunmak çok zor. Öncelikli olarak hedefimiz erken bir karar aldırıp kulübün tekrar kupalara katılımını sağlamak'' ifadelerini kullanmıştı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!