comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Çok kritik bir Volou örneği! O soruya cevap...

18 Temmuz 2013, Perşembe 15:38

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi elemelerine katılmasının ardından gelişecek süreç de büyük merak konusu olmaya devam ediyor.

Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kuraya katılmasının ardından, gelişecek süreçte neler olacağı merak ediliyor.

Fenerbahçe'nin durumu elemeyi oynamasının ardından CAS'ın açıklayacağı karara göre  belli olacak.
Sarı-lacivertli ekip turu geçmesi durumunda, CAS'tan lehine bir karar da çıkarsa Şampiyonlar Ligi'nde yoluna grup maçlarıyla devam edecek.

Tersi bir durum olmasında ise Türkiye'den bir takımın mı Fenerbahçe yerine Şampiyonlar Ligi'ne alınacağı ya da Fenerbahçe'nin elediği takımın mı devam edeceği kararı UEFA tarafından verilecek. Böyle bir durumda UEFA'nın daha önce almış olduğu örnek kararlarda olduğu gibi sarı-lacivertli ekibin elediği takımı grup maçlarına sokması bekleniyor.

OLYMPIAKOS VOLOU ÖRNEĞİ

UEFA, benzer bir durumla 2011 yılında da karşılaşmıştı. Yunanistan Süper Ligi ekiplerinden Olympiakos Volou, ülke federasyonu tarafından şikeye karıştığı gerekçesiyle küme düşürülmüştü. Ancak kulübün yaptığı itiraz daha sora Yunanistan Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu tarafından kabul edilmiş ve küme düşme cezası kaldırılmış ancak bir sezon sonra lige eksi puanla başlamasına karar verilmişti.

UEFA da bu kararın ardından ilk olarak Avrupa kupalarına aldığı O.Volou takımını men etmiş ve kulübe 5 yıllık bir ceza vermişti.

UEFA, men edilen Olympiakos Volou yerine ise Yunanistan'dan yeni bir ekip almak yerine, bir önceki turda elenen Differdange'ye şans vermiş ve Lüksemburg ekibi play-off'larda Paris Saint Germain ile oynama hakkı kazanmıştı.

Böyle bir durumun Fenerbahçe için gerçekleşmesi halinde de UEFA'nın Türkiye'den yeni bir takım almak yerine daha önce verdiği kararı alması bekleniyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!