comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Tedbir neden kaldırıldı?

18 Temmuz 2013, Perşembe 15:32

Fenerbahçe'ye verilen Avrupa kupalarından men kararının CAS tarafından yürütmesinin durdurulması ile ilgili olarak Eski Tahkim Kurulu üyesi Nihat Güman açıklamalarda bulundu.

Nihat Güman, Aziz Yıldırım'ın Şampiyonlar Ligi kurasına katılıyoruz açıklamasıyla ilgili olarak "Fenerbahçe'nin Alman avukatı Dirk Rainer Martens'le konuştum. UEFA risk almak istemiyor. CAS'ta aleyhine çıkabilecek bir karar olasılığı nedeniyle Ağustos'un 28'ine kadar bekleme kararı aldı, Fenerbahçe üzerindeki tedbiri kaldırdı" dedi. 
 
Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Güman, "CAS, Fenerbahçe'nin başvurusuyla ilgili olarak 28 Ağustos'a kadar karar alacak. UEFA bu nedenle tedbiri kaldırma kararı aldı. Çünkü UEFA risk almak istemiyor. Aleyhte kararda ağır tazminat ödeyebilir. Fenerbahçe, ön eleme kurasına katılacak. Fakat 28 Ağustos'ta CAS, Fenerbahçe'ye ceza kararı verirse, Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nden çıkacak yerine Bursaspor gidecek. UEFA bu konudaki belgeleri Fenerbahçe'ye bu sabah yolladı" şeklinde konuştu.


Kaynak: Ajansspor

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!