comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Sürpriz ziyarette ne oldu?

11 Haziran 2013, Salı 20:34

F.Bahçe Başkanı Yıldırım'ın TFF ziyaretinde federasyon başkanından UEFA'ya karşı hukuksal destek istediği öğrenildi.

UEFA Disiplin müfettişlerinin şok sevk haberinin ardından iki gündür art arda toplantılar gerçekleştiren F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım bugün de  TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Asbaşkanlardan Deniz Tolga Aytöre ile birlikte TFF'nin İstinye'deki merkezine gelen başkan Yıldırım ile TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve başkanvekili Servet Yardımcı'nın katıldığı zirve yaklaşık 1.5  saat sürdü.
TFF 1.başkanvekili Ufuk Özerten ve yönetim kurulu üyelerinden Cengiz Zükfikaroğlu'nun da o anda başkanlık katında olmasına rağmen bu toplantıya katılmamaları dikkat çekti.
TFF başkanının odasında gerçekleşen bu zirvede, F.Bahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın "Müfettiş mahkeme kararını esas alarak onun paralelinde bir rapor hazırlamış ve bizlere yollamış. Haliyle  TFF yargı organlarının bu konuda verdiği kararlar dikkate alınmamış. Halbuki TFF'nin verdiği kararlar onlar için esas olmalıydı. Ama böyle yapmamışlar. Buda bir nevi o ülke federasyonun verdiği kararları yok saymak anlamına gelir. Bunu biz soracağız, ama bizden önce sizlerde sormalısınız. Bu yüzden bu olay sadece F.Bahçe'nin veya Beşiktaş'ın bir davası olarak görünmemeli" diyerek tepkilerini dile getirdiği öğrenildi.

F.Bahçe başkanı Yıldırım'ın,"Burada kulüplerimiz ve bizler kadar TFF'nin aldığı kararlara karşı yapılmış bir haksızlık var. Bunun için federasyonumuzda UEFA'ya "neden bizim kararlarımız yok sayılmıştır" diye sormalı" diyerek bu konuda hukuksal destek istediği belirtildi.

Federasyon heyetinin de, bu görüşmede F.Bahçe başkanı Yıldırım'ın bu serzenişini yerinde bularak "Bu ayrıntı elbette bizim de dikkatimizi çekti ve bizi de rahatsız etti. Öyle ki, talimatlar ve bu düzenlemeler UEFA'nın onayı alınarak yapıldı. Sevkden ilk planlanda bizim de anladığımız müfettişin federasyonun verdiği kararlardan hareket etmemiş olması. Elbette biz de bu merakımızı gidermek istiyoruz" diyerek destek verdiği ifade edildi.
TFF başkanı Demirören'in, bu ziyareti, "Türkiye futbol federasyonu olarak desteğe hazırız. Federasyonumuz nasıl bugüne kadar kulüplerimizin uluslararası arenadaki hukuksal mücadelesinde onların yanında olmuşsa bundan sonra da olacaktır. F.Bahçe'nin de Beşiktaş'ın da diğerlerinin de…" sözleriyle noktaladığı ifade edildi. Türkiye Futbol Federasyonunun önümüzdeki günlerde UEFA ile bu konuda bir görüşme yapmayı planladığı iddia edildi. Yasal Uyarı: Bu haber kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!