comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'ye 'muz'dan sevk yok! Volkan ve Sabri...

13 Mayıs 2013, Pazartesi 22:39

Maçtan çok olaylarıyla konuşulan Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin hakem ve gözlemci raporları ortaya çıktı.

Oynanan futboldan çok yaşanan olaylarla haftaya damgasını vuran Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin ardından gözler maçın hakemi ve temsilcilerinin raporuna çevrildi. Müsabaka görevlilerinin raporlarına ise Sporx ulaştı.

Derbinin ardından Fenerbahçeli bir taraftarın Drogba'ya yönelik 'muzlu' eylemi ve sonrasında sarı lacivertlilerin 'ırkçılık' cezasıyla karşı karşıya kalması ile ilgili T2 nolu temsilcinin 'muz'a raporunda yer verdiği ortaya çıktı. Ancak temsilcinin 'Fenerbahçeli bir taraftar elindeki muzu saha kenarına attı.' şeklinde ifade kullanması ve herhangi bir futbolcu ismi zikretmemesi nedeniyle TFF Hukuk kurulu, bu rapor doğrultusunda Fenerbahçe'nin sevkedilmesini gerektirecek unsurların oluşmamasından dolayı ev sahibi kulübe bu konuda bir işlem yapılmamasına karar verdi.
Yine maçın temsilcisinin Galatasaray soyunma odasında yazılan 'Kadıköy hatırası' yazısına da yer vermesi dikkat çekerken bu konuda sarı kırmızılarla ilgili herhangi bir sevk yapılmadığı öğrenildi.

FENERBAHÇE'YE ÇİFTE SEVK

Maçın her iki temsilcisinin raporunda sarı lacivertli taraftarların maç boyunca sahaya yoğun şekilde yabancı cisim attığına yer verdiği öğrenildi. Ev sahibi ekibin kötü tezahüratlarının da yine saha olayları gibi yoğunluğu raporlarda göze çarparken Fenerbahçe kulübünün hem saha olaylarından hem de kötü tezahürattan disiplin kuruluna sevk edilmesine karar verildi.Sarı lacivertlilerin raporlara göre bu konuda alması muhtemel iki sevkten dolayı para cezası alabileceği belirtildi.

VOLKAN VE SABRİ SEVKEDİLDİ

Müsabaka ile ilgili kırmızı kartlar nedeniyle disiplin kuruluna sevkedilen isimler Volkan Demirel ve Sabri oldu. Volkan ve Sabri ile ilgili hakem Cüneyt Çakır raporunda kendisine yönelik 'eylem ve söylem' olmadığını belirtirken her iki futbolcunun sportmenliğe aykırı hareketten disiplin kuruluna sevkine karar verildiği öğrenildi.

PANKARTTAN CEZA GELEBİLİR

Öte yandan ev sahibi Fenerbahçe Federasyon'a ait 'Başınız sağolsun' pankartıyla maç öncesi seramonisine çıkmaması nedeniyle talimatlara aykırılıktan disipline sevkine karar verildi.

Temsilci bu olay ile ilgili raporunda maç sabahı düzenlenen eş güdüm toplantısında konunun gündeme geldiğini ancak buna rağmen Fenerbahçe kulübü temsilcilerinin yanlarında olmasına rağmen pankartla sahaya çıkmadığını belirtti.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!