comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Rakibimizi tanıyalım! (Görüntülü)

12 Nisan 2013, Cuma 01:21

Fenerbahçe'nin yarı finaldeki rakbi Benfica'yı sizler için mercek altına aldık.

FUTBOL ARENA ÖZEL HABER - Sezona Şampiyonlar Ligi'nde başlayan Benfica 6 maçta topladığı 8 puanla grubu 3. sırada tamamladı. Son karşılaşmada Barcelona deplasmanında kazanmak zorunda olan Portekiz ekibi galibiyeti elde edecek fırsatları yakalamasına rağmen skor bulamamış, maç 0-0'lık eşitlikle sonuçlanmıştı. Bu skorla birlikte 10 puanlı Celtic'in 2 puan arkasında kalarak yollarına Avrupa Ligi'nde devam etmek zorunda kaldılar.

BİLEĞİ ZOR BÜKÜLDÜ
Avrupa Ligi son 32 turunda Leverkusen'i deplasmanda 1-0, evinde de 2-1 yenen Benfica son 16'da da Bordeaux'yu içerde, dışarıda mağlup ederek turladı. Çeyrek finalde Newcastle ile eşleşen Benfica evinde 3-1 kazandığı maçın rövanşında Newcastle ile İngiltere'de 1-1 berabere kalarak adını yarı finale yazdırdı. 

EN GOLCÜSÜ CARDOZO
Maçlarını 65.647 seyirci kapasiteli Estadio da Luz'da oynayan Benfica'nın teknik direktörlüğünü 2009 yılından bu yana Jorge Jesus yapıyor. Kadrolarındaki en değerli oyuncu 18 milyon Euro değer biçilen Oscar Cardozo. Bu sezon çıktığı 36 maçta rakip fileleri 28 defa havalandıran Paraguaylı forveti 39 karşılaşmada 25 golü bulunan Brezilyalı Rodrigo Lima takip ediyor. 

LİGDE 4 PUAN FARK, KUPADA DEVAM
Portekiz Ligi'nde iki sezondur Porto'nun arkasında kalan Benfica bu defa mutlu sona ulaşmaya çok yakın. Ligin bitimine 5 hafta kala Porto'nun 4 puan önünde lider durumdalar. Portekiz Lig Kupası'nda yarı finalde Braga'ya elendiler. Portekiz Kupası'nda ise iki maç üzerinden oynanan yarı finalin ilk mücadelesinde Pacos Ferreira'yı deplasmanda 2-0 mağlup ettiler. 15 Nisan'da rövanşa çıkacaklar.

MAÇA GÖRE KADRO
Benfica maçlarda hücum gücü yüksek bir kadroyla sahaya çıkıyor. Elinde gol yollarında çok sayıda seçenek olan Jorge Jesus'un tercihleri maça göre değişiyor. Skoru korumak hedefinde çıktıkları deplasman karşılaşmalarında Oscar Cardozo genelde yedek bırakılıyor. Üst düzey bir gol vuruşuna sahip olmasına karşın ağır bir oyuncu olan Cardozo daha çok iç saha maçlarında tercih ediliyor. Deplasman mücadelelerinde daha hızlı bir forvet olan Lima ilk tercih oluyor.


36 MAÇTIR 90 DAKİKADA YENİLMİYOR
Benfica oynadığı son 36 karşılaşmada da 90 dakikayı mağlup kapatmadı. Bu 36 maçın 30'unu kazanan Portekiz ekibi, 6'sında maçın 90 dakikasını eşitlikle kapattı. Bu periyotta Braga ile oynadıkları kupa maçını 120 dakikalık bir mücadelenin sonunda penaltılarla kaybetmişlerdi. Benfica'yı 90 dakika içerisinde mağlup eden son takım ise sezon başında Fenerbahçe'yi Devler Ligi'nden eleyen Spartak Moskova. Rus takımı 23 Ekim'de Moskova'da oynadığı Şampiyonlar Ligi grup mücadelesinde Benfica'yı 2-1 yenmişti.
 

SADECE BARCELONA
Portekiz temsilcisi taraftarı önünde çok daha başarılı bir takım. Evlerinde oynadıkları son 17 karşılaşmada 16 galibiyetleri var. Berabere kaldıkları tek takım Porto oldu. Bu sezon onları evlerinde yenen tek kulüp ise 2 Ekim'de rakibini 2-0 mağlup eden Barcelona oldu. 

MÜZESİNDE İKİ BÜYÜK KUPA VAR
1960-1961 ve 1961-1962 sezonlarında Şampiyon Kulüpler Kupası'nı müzesine götürmeyi başaran Benfica o tarihten bu yana Avrupa'nın büyük kupalarına hasret durumda. 

ÖNCEKİ VE SONRAKİ MAÇLARI
Avrupa Ligi'nde yarı final ilk karşılaşmaları 25 Nisan'da, rövanşlar 2 Mayıs'ta oynanacak. Benfica 21 Nisan'da evinde Sporting Lizbon'u ağırlayacak. 28 Nisan'da Maritimo deplasmanına gidecek. 5 Mayıs'ta da evinde Estoril ile karşılaşacak. 

İLK KARŞILAŞMADA İKİ İSMİ CEZALI
Çeyrek final rövanş maçında Newcastle ile 1-1 berabere kalan Benfica'da o maçta sarı kart gören sağ bek Andre Almeida ile orta saha Enzo Perez yarı final ilk mücadelesinde cezalı duruma düştüler. 

İŞTE BENFİCA

 

 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!