comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'nin Özkahya mücadelesinde son perde!

21 Ocak 2013, Pazartesi 12:03

Fenerbahçe Spor Kulübü, yayınladığı bir açıklamayla hakem Halis Özkahya'yı ilkelere aykırı davrandığı gerekçesiyle Etik Kurulu'na sevk edilmesi için TFF'ye başvurdu.

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray ve Fenerbahçe arasınad oynanan karşılaşmanın 82. dakikasında Raul Meireles'in ikinci sarı kartı sonrası, Portekizli oyuncu ve karşılaşmanın hakem Halis Özkahya arasında geçen olaylar tekrar gündeme geldi. Halis Özkahya'nın raporunda "tükürdü" denilmesi ancak Tahkim Kurulu'nun izlediği görüntüler sonrası "tükürük" olmadığına kanaat getirmesi sonrası 12 maçlık cezanın 5'e düşürülmesiyle birlikte olayın tarafları kozlarını medyada paylaşmıştı. Fenerbahçe Spor Kulübü, mecrayı genişleterek hakem Halis Özkahya'yı ilkelere aykırı davrandığı gerekçesiyle Etik Kurulu'na sevk etmesi için TFF'ye başvurdu. 

İşte Fenerbahçe Spor Kulübü'nün resmi internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklama;
"PFDK tarafından (FDT'nin 42/2 ve 35/4 maddeleri uyarınca), Spor Toto Süper Lig'in 16.Haftası'nda Galatasaray A.Ş. ile oynanan müsabakanın ardından, oyuncumuz Raul Meireles için verilen 8 resmi müsabakadan men cezası, Tahkim Kurulu tarafından (FDT'nin 36/1-a maddesi uyarınca) 1 resmi müsabakadan men cezasına çevrilmiştir.

Müsabaka hakemi tarafından hazırlanan raporun içeriğinin, resmi yayıncı tarafından kayıt altına alınan görüntü içeriği ile uyuşmadığı, gerçek durumu yansıtmadığı ortaya çıkmıştır.

Tahkim Kurulu kararından sonra dahi, müsabaka hakemi Halis Özkahya kendisine tükürüldüğünü ısrarla ileri sürmüş ve konu yazılı basında dile getirilmiştir.

Tahkim Kurulu kararı karşısında hakem Halis Özkahya'nın, Etik Kurulu Talimatı'nı ihlal ettiği, ilkelere aykırı davrandığı açıkça ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle, Halis Özkahya'nın Etik Kurulu'na sevk edilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuruda bulunduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız.

Fenerbahçe Futbol A.Ş."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!