comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'nin gözdesinin kankası 'Mercimek' çıktı

27 Kasım 2012, Salı 15:04

Fenerbahçe'nin ara transfer dönemindeki en büyük hedefi olan Wesley Sneijder hakkında bilinmeyen detayları aile dostu Baki Mercimek anlattı.

SPORX ÖZEL – Ligde ve Avrupa'da aldığı başarılı sonuçlarla hedef büyüten ve ara transferde İnterli Wesley Sneijder'i renklerine bağlamak için yoğun bir çaba gösteren Fenerbahçe'nin gözdesi Buğşassporlu Baki Mercimek'in kankası çıktı!.

Futbol alt yapısını Wesley Snaijder ile birlikte 1994-99 yılları arasında Ajax alt yapısında tam beş yıl aynı takımda forma giyerek alan Baki Mercimek, sarı-lacivertlilerin gözdesi yakın arkadaşı Sneijder'i Sporx.com'a anlattı… Alt yapı eğitimini Ajax'ta aldıktan sonra Premier Lig ekiplerinden Sunderland'a transfer olan ve ardından ana vatanı Türkiye'ye dönüş yapan tecrübeli stoper Baki Mercimek, ailecek yakın olduğu Hollandalı yıldız ile ilgili olarak, "Sneijder benden bir iki yaş daha küçüktür. Kendisi kadar ailesine ağbeyi Jeffrey ve babasıyla çok iyi bir dostluğumuz var. 5 yıl Ajax alt yapısında birlikte aynı takımda oynadık. Sonra babasının isteği ile birlikte Sören Lerby ile birlikte kurdukları Essel Sport menajerlik şirketinin oyuncuları olduk. Bakın Sneijderle birlikte bu şirketin ilk oyuncuları ikimiz olduk. Hala da öyle. Bu nedenle de hem Sneijderle hem de babasıyla sık sık görüşüyoruz, bir araya geliyoruz. Sneijder'in ağbeyi ve babası biz Ajax'ın genç takımında oynarken maçlarımızdan idmanlarımızdan eksik olmazdı. Ağbeyi de büyük futbolcuydu. Ama çok sakatlık filan geçirdiği için futbolu erken bırakmak zorunda kaldı. Sneijder'in kardeşi Rodney'de futbolcu Hollanda liginde oynuyor. Hayatları futbol olan bir aileye sahipler" dedi.
Baki Mercimek, Sneijder'le çocukluk yıllarını hep birlikte geçirdiğini belirterek, "O yıllarda yapılan arkadaşlık ve dostluk başka oluyor. Sneijder Ajax A takımına çıkmıştı ben de Haarlem takımına kiralık gitmiştim. Daha sonra ben İngiltere'ye Sunderland'a transfer oldum. Yollarımız ayrıldı ama ilişkimiz görüşmemiz bitmedi. Çünkü babası da bana babalık yapıyordu. Ben de ailelerinden biri gibiydim. Bu yüzden arkadaşlığımız başkaydı. Sneijder çok iyi bir futbolcu olduğu kadar ayakları her zaman yere basan çok karekterli bir insan. Her şeyden önce çok mutevazi biri. Asla havaya girmez. Onun üzerinde ağbeyi Jeffrey'in ve Lerby'nin büyük emeği var. Lerby de zaten bize menajerlik değil hep ağbeylik yaptı. Ankaraspor'a transfer olduğumda da geldi. Sanırım orda kulüpte Aykut hocayla da tanıştı diye biliyorum. Sneijder'in futbolu tartışılmaz ama kişiliği bence daha mükemmel. Futbolda en üst zirveleri gördü ama Sneijder bundan 10 – 12 yıl önce kişilik karakter nasılsa şimdi de öyle. Ben bu transferde çok ciddi bir mesafe katedildiğini düşünmüyorum. Böyle bir şey olmuş olsaydı ya Sneijder yada ortak menajerimiz olan Lerby bana söylerdi diye düşünüyorum. Bende bugün gazetelerden gördüm, sizden öğrendim" dedi. Haber – Burak Şen

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!