comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Son dakika Fenerbahçe haberleri - Bugünkü Fenerbahçe gelişmeleri (1 Mart Salı)

01 Mart 2016, Salı 17:35
 Son dakika Fenerbahçe haberleri - Bugünkü Fenerbahçe gelişmeleri (1 Mart Salı)

Basında çıkan Fenerbahçe haberlerini sizler için derledik. Fenerbahçe ile ilgili basında bugün neler yazıldı?

FutbolArena - FutbolArena, bugün Fenerbahçe ile çıkan önemli gelişmeleri sizler için derledi. İşte 1 Mart 2016 Salı gününde basında çıkan Fenerbahçe haberleri.
 

1 Mart Salı Fenerbahçe Haberleri


Fenerbahçe'den Beşiktaş'a Süleyman Seba yanıtı
 

 
Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan maçta Süleyman Seba'ya küfür edildiği iddiası üzerine Beşiktaş'tan "Özür bekliyoruz" başlıklı bir açıklama yapıldı. Fenerbahçe Kulübü bu açıklamaya yanıt verdi.
Fenerbahçe'den yapılan açıklama;
 
Dün sahamızda oynanan ve takımımızın 2-0 galip geldiği Beşiktaş maçının ardından, bugün Beşiktaş Kulübü'nün yaptığı açıklama üzerine tarafımıza cevap hakkı doğmuştur.
 
Beşiktaş Kulübü'nün yaptığı açıklamayı, dün sahamızda aldıkları mağlubiyeti kendi camialarına unutturma yönünde beyhude bir çaba olarak değerlendirmekteyiz.

241191-haber
 
Rahmetli Süleyman Seba, hem camiamız, hem de Türk Futbolu için hiçbir zaman unutulmayacak bir değerdir ve bu değer hiçbir tezahürat ya da söylemle zarar görmeyecek önemdedir.
 
Ancak bahse konu açıklamaya imza koyanlar, Rahmetli Seba üzerinden hem başarısızlıklarının üzerini örtme gibi çirkin bir çaba içerisine girmekte, hem de sözde hassasiyetlerini kendileri hiçbir noktada göstermemektedirler. Bunun en çarpıcı ve yakın örneği ise, dünkü futbol maçından henüz 1 gün önce oynanan Beşiktaş – Fenerbahçe Kadın Basketbol maçında, Başkanımız ve kulübümüze edilen, hem salondakilerin hem de televizyonları başında maçı takip edenlerin dakikalarca dinledikleri ağır küfürlere hiçbir tepki verilmemesi, bu durumdan adeta zevk alırcasına olaya seyirci kalmalarıdır. Beşiktaş'ın oynadığı tüm karşılaşmalarda, müsabaka kulübümüzle ilgili olsun ya da olmasın, Başkanımıza ve camiamıza edilen toplu küfürler tüm sporseverlerin bilgisi dahilindedir.
 
İlgili kulübe verebileceğimiz en faydalı tavsiye, yaşadığı dönemde kulübümüz kadar sahip çıkamadıkları Rahmetli Seba üzerinden kendi başarısızlıklarını örtme gayreti yerine, takımımızın aldığı haklı galibiyeti tebrik etmeleri ve yaratmaya çalıştıkları yapay gündemlerle kamuoyunu manipüle etme çabalarından bir an önce vazgeçmeleridir.
 

Derbilerde Kadıköy kalesi yıkılmıyor

 
Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe sahasında ağırladığı Beşiktaş'ı 2-0'lık skorla mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçla birlikte sarı-lacivertliler iç sahada oynanan derbi karşılaşmalarındaki üstünlüğünü de sürdürmüş oldu.

241323-haber
 
Fenerbahçe, Kadıköy'de Beşiktaş'a 11 yıldır mağlup olmuyor. Kara Kartal bu sahada son olarak 2005 yılında galip gelmeyi başarmıştı. Rıza Çalımbay yönetimindeki Beşiktaş o gün Tümer, Carew, İbrahim Akın ve Koray Avcı'nın golleriyle 4-3 kazanmıştı. O tarihten bu yana Fenerbahçe rakibiyle oynadığı 12 karşılaşmada 8 galibiyet aldı, 4 maç ise eşitlikle sonuçlandı.
 

Fenerbahçe'nin derbilerdeki üstün performansı

 
Galatasaray'ın Şükrü Saracoğlu'ndaki son galibiyetinin tarihi ise 22 Aralık 1999. Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray, Hasan Şaş ve Marcio'nun golleriyle 2-1 kazanmıştı. O tarihten beri Fenerbahçe, Galatasaray ile içeride oynadığı 17 maçın 13'ünde galip geldi, 4 karşılaşmada ise sahadan beraberlikle ayrıldı.
 

Volkan Şen bir devri bitirdi

 
Beşiktaş ağlarını sarsan Volkan Şen, Fenerbahçe - Beşiktaş maçlarında 3 sezon sonra gol atan ilk yerli futbolcu oldu.

241221-haber
 
Maçın ilk golünü atan Volkan Şen oynadığı futbolla büyük alkış toplamış ve Fenerbahçe taraftarları tarafından takdir edilmişti.
 

Beşiktaş - Fenerbahçe derbilerinde en son hangi yerli futbolcu gol attı?

 
Sezon başında Fenerbahçe'ye transfer olan milli futbolcu Fenerbahçe'deki ilk lig olünü atarken derbide attığı golle ilginç bir istatistiği de bitirmiş oldu.
 
Fenerbahçe - Beşiktaş derbilerinde son 15 gol de yabancı futbolculardan gelmişti. En son 2013-2014 sezonunda 3-3 biten Beşiktaş - Fenerbahçe maçında Olcay Şahan maçın Beşiktaş adına ilk golünü atmıştı.
 
O tarihten bu yana oynanan derbilerde yerli futbolcular skor üretememişti. Volkan Şen, derbilerdeki yabancı oyuncuların gol serisine son noktayı koydu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!