comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın farklı performansları - Süper Lig Haberleri

27 Şubat 2016, Cumartesi 10:00
Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın farklı performansları - Süper Lig Haberleri

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında derbide karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile Beşiktaş, farklı performanslarıyla dikkati çekiyor.

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında, 29 Şubat Pazartesi günü karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile lider Beşiktaş, farklı performanslarıyla dikkati çekiyor.

Şampiyonluk mücadelesi veren iki takımdan Fenerbahçe, evinde rakiplerine geçit vermeyip en iyi iç saha performansına sahip takım oldu. Maç eksiğiyle lider durumda bulunan Beşiktaş ise deplasmanda ligin en başarılı takımı olarak ön plana çıkıyor.

Sarı-lacivertli ekip, evinde yenilmeyen tek takım özelliği taşırken, Beşiktaş ise deplasmanda mağlubiyet almayan ekip olma unvanını elinde bulunduruyor. Fenerbahçe, Kadıköy'de iyi savunmasıyla ön plana çıkarken, siyah-beyazlı ekip ise deplasmanda rahat gol atan takım görüntüsü sergiledi.

 

239956-haber

- Fenerbahçe, sahasında geçit vermiyor

Kadıköy'de taraftar desteğini arkasına alarak rakibini konuk edecek Fenerbahçe, ligde bu sezon sahasında şu ana dek 11 maça çıktı.

Bu karşılaşmaların 9'unda rakibine üstünlük sağlayan sarı-lacivertliler, 2 maçı ise beraberlikle tamamladı. Toplam 50 puana sahip olan Fenerbahçe, bunların 29'unu Ülker Stadı'ndaki karşılaşmalarda topladı.

Ligde iki kez mağlup olan sarı-lacivertli ekip, bu yenilgileri deplasmandaki maçlarda aldı.

- Kadıköy'ün golcüleri Fernandao ve Nani

Sahasındaki 11 maçta rakip fileleri 20 kez havalandıran Fenerbahçe'nin Kadıköy'deki golcüleri Fernandao ile Nani oldu.

10 golle takımın en skorer ismi durumunda bulunan Fernandao, bu gollerin büyük bölümünü taraftarlarının önünde attı. Brezilyalı futbolcu, Ülker Stadı'nda takımına 7 gol kazandırdı. Portekizli oyuncu Nani ise taraftarları önünde şimdiye dek 5 kez gol sevinci yaşadı.

Robin van Persie, Kadıköy'deki karşılaşmalarda 3 kez rakip fileleri havalandırırken, Diego 2, Kjaer, Alper Potuk ve takımın eski oyuncularından Sow birer kez gol attı.

 

239962-haber

- İyi savunma yapıyor

Bu sezon savunmasıyla dikkati çeken Fenerbahçe, Kadıköy'de rakiplerine kolay kolay geçit vermiyor.

Süper Lig'de 22 maç sonunda 19 gol yiyen sarı-lacivertli ekip, sahasındaki karşılaşmalarda rakiplerinin 8 golüne engel olamadı. Fenerbahçe, evinde genel olarak iyi savunma yapmasına rağmen son 3 maçta sıkıntı yaşadı ve 3 gol yedi.

- Beşiktaş, deplasmanda da lider

Ligde şu ana dek 51 puan toplayan ve maç eksiğine rağmen zirvede yer alan Beşiktaş ise deplasman performansıyla da lider durumda bulunuyor.

Dış sahada 9 kez rakiplerine konuk olan siyah-beyazlı ekip, 7 galibiyet ve 2 beraberlikle 23 topladı.

Beşiktaş, dış sahada farklı skorlara imza atmayı başardı. Mersin İdmanyurdu'nu 5-2 mağlup eden siyah-beyazlı ekip, Gaziantepspor'u 4-0, Antalyaspor'u da 5-1 mağlup etti.

Fenerbahçe gibi 2 yenilgisi bulunan Beşiktaş, bu mağlubiyetleri taraftarı önünde aldı.

 

12791-resim

- Deplasmanda gol sıkıntısı yok

Beşiktaş, deplasmanda golcü kimliğiyle dikkati çekiyor

Bu sezon attığı 49 golle ligin en skorer takımı unvanını elinde bulunduran siyah-beyazlı takım, bunların 25'ini konuk olduğu maçlarda kaydetti.

- Deplasman golcüsü Cenk Tosun

Siyah-beyazlı ekipte deplasmandaki en skorer isim Cenk Tosun oldu.

Süper Lig'de rakip fileleri şu ana dek 6 kez havalandıran siyah-beyazlı futbolcu, bunların tamamını dış sahada attı. Mersin İdmanyurdu ile ilk haftada oynanan maçta 3 kez gol sevinci yaşayan Cenk, deplasmandaki Gaziantepspor, Antalyaspor ve Medipol Başakşehir maçlarında da gol sevinci yaşadı.

Takımın en golcü oyuncusu olan Mario Gomez ise deplasman maçlarında takımına 5 gol kazandırdı.

Beşiktaş'ta dışarıdaki karşılaşmalarda 10 farklı futbolcu gol atarken, Jose Sosa ile Olcay Şahan üçer, Kerim Frei ve Oğuzhan Özyakup ikişer, Gökhan Töre, Atiba Hutchinson, Necip Uysal ve Ricardo Quaresma da birer kez gol kaydetti.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!