comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe'nin 300 bin liralık yeni projesi - Süper lig Haberleri

19 Şubat 2016, Cuma 11:32
Fenerbahçe'nin 300 bin liralık yeni projesi - Süper lig Haberleri

Fenerbahçe Kulübü, Tüzük Kongresi'nde bir maddeyi değiştirerek kulübe yeni gelir kaynağı yaratmayı hedefliyor.

FutbolArena - Fenerbahçe'de 21 Şubat Pazar günü Tüzük Tadil Kongresi yapılacak. Sarı lacivertli yönetim bu kongrede kulübe yeni üye alımıyla ilgili maddeyi kaldırarak her yıl sınırsız üye alımı yapmayı hedefliyor. Bununla birlikte kulübe 300 milyon liralık gelir geleceği hesaplanıyor.

Fenerbahçe'de kulübe üye alımı sınırsız mı oluyor?


Sabah'ın haberine göre; Hazırlanan taslaktaki bir maddenin akıbeti ise henüz netlik kazanmadı. Yönetim kurulu, 10 bin TL'lik asil üyelikle ilgili bazı değişiklikler yapmak istiyor. Buna göre, mevcut "Her yıl Genel Kurul üyesi sayısının yüzde 10'u kadar üye alımı yapılabilir" sınırlamasının kaldırılması ve her yıl kulübe sınırsız üye alımı yapılması düşünülüyor.
YENİ BİR GELİR KAYNAĞI! 300 MİLYON TL

Yönetimin bu değişikliği istemesinin ana sebebi, hem mevcut "Hedef 1 Milyon Üye" projesinin bu yolla desteklenmesi hem de üye sayısının artışıyla yeni gelir yollarının sağlanması... Yönetim, bu değişiklikle 20 bin civarında olan asil üye sayısının kısa vadede 50 bine dayanmasını bekliyor. Bu da yaklaşık 300 milyon TL'lik yeni bir gelir kaynağı demek.
BEŞ BİN KİŞİYİ ÜYE YAPAN...

Ancak Tadil Komisyonu'nun bazı üyeleri dahil bu madde konusunda ciddi bir endişe yaşanıyor. Bazı kongre üyeleri, bu maddeyle parasını ödeyerek kulübe 5 bin kişiyi üye yapan birinin kolaylıkla başkanlık koltuğuna oturabileceğini ifade ediyor. Gelecek nesillerde bu maddenin kulübü zor durumda bırakacağı düşünülüyor.
SON KARAR PAZAR GÜNÜ

Maddeyle ilgili son durum şu: Tadil Komisyonu bu hafta içi son toplantısını yapamadığı için madde taslak içerisine konuldu. Ancak pazar günü mevcut taslakta değişiklik yapılabilir. Komisyon üyelerinin saat 11.00'de yapılacak Genel Kurul öncesi son kez yönetim kuruluyla görüşeceği, bu maddenin Genel Kurul'a sunulup sunulmayacağıyla ilgili son kararı yönetimin vereceği ifade edildi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!