comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Putin tişörtü giyen Tarasov'a Rusya'dan tepki - Fenerbahçe Haberleri

17 Şubat 2016, Çarşamba 15:56
Putin tişörtü giyen Tarasov'a Rusya'dan tepki - Fenerbahçe Haberleri

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile oynanan maçın ardından formasının içine 'En kibar başlan Putin' yazılı tişörtle taraftarları selamlayan Tarasov'a Rusya'dan tepki geldi. 

FutbolArena - Rusya Parlamentosu alt kanadı Devlet Duması Gençlik ve Spor Başkanı Dmitri Svichev, Lokomotiv Moskova'nın futbolcusu Tarasov'a Putin tişörtü giymesinden dolayı tepki gösterek "Rus Türk ilişkileri doğrultusunda bunun çok yersiz bir hareket olduğunu" söyledi. 


Fenerbahçe maçında Putin tişörtü giyen Lokomotiv Moskovalı Tarasov'a Rusya'dan tepki


Dmitry Svichev konuyla igili olarak "Oldukça yersiz bir hareket. İlişkilerin dostça olmadığı bir dönemde taraftarları neden kışkırtıyorsun? Bunu yapmanın anlamı ne? Kararı UEFA verecektir. UEFA'nın farklı cezalandırma yöntemi var. Ancak bazı futbolseverler ve yorumcular da doğru söylüyor. Siyaset yapmanın gereği yok. Düşüncesiz hareketlerle taraftarları kışkırtmak yerine oyun oynamak gerekiyor.

Rusya Futbol Federasyonu eski Başkanı UEFA'yı suçladı

Öte yandan Rusya Futbol Federasyonu eski başkanı Kolsokov yaşanan olaylarla ilgili olarak "Suç UEFA'da. Daha en başında kura çekimi sırasında Rus ve Türk kulüplerinin ayrılması gerektiğini söyledim. UEFA yöneticileri sorumludur. Ayrıca maçtan önceki otobüs saldırısıyla Putin tişörtünü aynı kefeye koyarsak skandal oluşturma çabası içindeler. Tarasov dünkü maçta UEFA kurallarını ihlal etmedi. Sadece Rusya başkanına olan saygısını gösterdi. 


Putin tişörtü giyen Lokomotiv Moskovalı Tarasov neler söyledi?


Olayın başrolündeki isim Dmitry Tarasov ise "Provakatör değil, vatan severim. Bu benim şahsi düşüncemdi. Kimseyi kışkırtmak gibi bir amacım yoktu. Ben vatanımı ve başkanım Putin'i seviyorum. Tişörtü maçtan sonra taraftarlarımıza teşekkür ettiğimiz sırada giydim. İlk defa da giymiyorum. Maç İstanbul'da olduğu için tepki gördü. Moskova'daki rövanşta cezalıyım ama tribünde üzerinde bir başka yazı olan Putin tişörtü giyebilirim. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!