comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Şike davası soruşturmasında flaş detay - Fenerbahçe Haberleri

07 Şubat 2016, Pazar 15:38
Şike davası soruşturmasında flaş detay - Fenerbahçe Haberleri

Eski istihbarat dairesi başkanı Sabri Uzun'un “İN” kitabında yazdığı şike davasına ilişkin bomba iddia soruşturma konusu oldu.

FutbolArena - 3 Temmuz şike operasyonu hakkında savcılık “kumpas” soruşturması başlattı. Başta Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım olmak üzere şike davasında sabık olarak bulunan çok sayıda kişinin şikayetiyle başlatılan soruşturmada önemli gelişmeler yaşandı.
 

ŞİKE DAVASI HAKKINDA BOMBA İDDİA
 

Bu gelişmelerin başında Eski istihbarat dairesi başkanı Sabri Uzun'un “İN” kitabında yer alan şike davasında ilişkin bomba iddia var. 
 

AZİZ YILDIRIM NEDEN ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU? 

 

Savcılık tarafından gizli yürütülen yürütülen “kumpas” soruşturmasında bugüne kadar çok sayıda kulüp başkanı, futbolcu, yönetici, gazeteci, yazar Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifade verdi. 
 

ŞİKE DAVASI SORUŞTURMASINDA ADI GEÇEN KULÜP BAŞKANI KİM?
 

Savcılık soruşturmasının dikkat çeken bölümlerinin başında Hürriyet'in haberine göre; şike davası sırasında bazı klüp başkanlarının ‘cemaat' avukatlarını tutarak davadan beraat ettirildikleri iddiası var. 
 
 
 

İŞTE “İN” KİTABINDA YER ALAN O BÖLÜM 

 

Bu iddiayı gündeme getiren isim Emniyet'in eski istihbarat dairesi başkanı Sabri Uzun olmuştu. Uzun geçen yıl çıkan “in” kitabında bu iddiayı şöyle yazmıştı: 
 
“İstanbul'da 3 Temmuz 2001'de başlatılan İstanbul Özel Yetkili Mahkemesi'nde sürdürülen Aziz Yıldırım'ın 1 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildiği davanın tamamı aslında bir Cemaat operasyonudur... 'Paraya Ulaşma Operasyonu'dur... Türkiye Cumhuriyeti'ne "ekonomik kuşatma operasyonudur. 
 
Şu kadarını söyleyeyim ki iki avukat 'Davanın şüphelisi bir kişinin tutuklanmaması karşılığında' davanın vekilliğini almıştır. Bunun bedeli 700 bin ABD dolarıydı. Gerçekten o şüpheli kişi tutuklanmadı!
 
Bu avukatlık ücretinin ne kadarı Cemaat'e 'Himmet' parası olarak ödendi bilemiyorum ama kanaatim 300 bin dolar tutarında bir paranın ödendiği şeklindedir.”
 
Bu arada Sabri Uzun'un kitabında yer alan bölüm ilk kez 23 Ocak 2015'te FutbolArena'da yer almıştı.

O HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!