comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe'den UEFA'ya başvuru

29 Temmuz 2015, Çarşamba 09:42
Fenerbahçe'den UEFA'ya başvuru

Shakhtar Donetsk, Copa Amerika'da verdiği doping numuneleri pozitif çıkan Brezilyalı oyuncuyu ilk 11'de oynatınca Fenerbahçe Kulübü, UEFA'ya başvurdu.

Brezilya medyası önceki gece Ukrayna ekibinin orta saha oyuncusu Fred'in, Brezilya Milli Takımı ile katıldığı Copa America'da verdiği doping numunelerinin pozitif çıktığını iddia etti. Bu haberler dün sabah saatlerinde doğrulanınca, Brezilyalı futbolcunun Fenerbahçe maçında oynamayacağı ifade edildi.
 
UEFA'nın konuyla ilgili Shakhtar Donetsk'li yetkililere “bu oyuncuyu oynatmayın” tavsiyesinde bulunduğu, buna rağmen Fred ile dün özel bir görüşme yapan Teknik Direktör Lucescu'nun Brezilyalı futbolcuyu ilk 11'e koyma kararı aldığı öğrenildi.
 
Lucescu maç sonrası, “Komplike bir şey yok. Bize Fred'in oynamaması tavsiyesinde de bulunmuşlardı. Bu, gayri resmi bir tavsiyeydi. Bu bir testti. Onunla ilgili resmi bir karar mevcut. Muhtemelen doktorun sorumlu tutulması gerekiyor. 13 kilometre koşan bir futbolcunun herhangi bir ilaca ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Umarım ikinci testi geçecektir” diye konuştu.
 
Fenerbahçe Kulübü'nün ise Fred'in oynatılması nedeniyle UEFA'ya itirazda bulunduğu bildirildi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!