comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

İşte İsmail Kartal'ın vazgeçilmezleri

13 Mart 2015, Cuma 09:04
İşte İsmail Kartal'ın vazgeçilmezleri

Başarılı teknik adam derbide görev verdiği Emenike ve Diego Ribas'ı Gençlerbirliği maçında da 11'de oynatacak. Başkent'te Moussa Sow'a kulübe yolu gözükecek.

Galatasaray zaferini arkasında bırakan Fenerbahçe'de artık tüm gözler pazar akşamı Gençlerbirliği ile deplasmanda oynanacak maça çevrildi. İsmail Kartal bir yandan takımı bu zorlu müsabakaya hazırlarken, bir yandan da sahaya süreceği kadroyu belirlemeye çalışıyor. Kartal, performansı nedeniyle eleştirilmesine rağmen derbide Emenike'den vazgeçmemiş, ayrıca Diego Ribas'a da görev vermişti. Başarılı teknik adam Başkent'te de bu ikiliyi sahaya sürecek. İsmail Kartal, Diego ve Emenike'nin derbi performanslarından memnun kaldı ve iki oyuncunun Gençlerbirliği karşısında bu formlarını daha da yükselteceklerine güveni tam.
 
Alper'in hasreti bitiyor
 
Alper Potuk ligde en son 7 Şubat'taki Trabzonspor maçında ilk 11'de sahaya çıkmıştı. Gaziantep karşısında sonradan oyuna dahil olan genç yıldız, yaşadığı sakatlık nedeniyle Akhisar ve Konya maçlarını kaçırmıştı. Başarılı orta saha oyuncusu iyileştikten sonra Galatasaray derbisinde 66. dakikada oyuna dahil olarak sahalara dönüş yaptı. Alper, Başkent'te ise 11'e dönmeye hazırlanıyor. Genç yıldızın gelişiyle Moussa Sow, Gençlerbirliği karşılaşmasında yedek bekleyecek.

'Hata lüksümüz yok'
 
İsmail Kartal, oyuncularını derbi havasından çıkarıp Gençlerbirliği mücadelesine motive etmek için konuşma üstüne konuşma yapıyor. Dün de futbolcularıyla mini bir toplantı düzenleyen genç teknik adam, “Derbi galibiyetleri sonrası takımlar sıkıntı yaşayabiliyor. İşi sıkı tutup, rakibi ciddiye almalıyız. Aksi takdirde Ankara'da hayal kırıklığı yaşarız. Artık kritik haftalara girdiğimiz için hata lüksümüz de kalmadı. Hepinizden ciddi bir şekilde maça hazırlanmanızı istiyorum” dedi.
 
Topal iyileşti ama...
 
Mehmet Topal, Galatasaray derbisinde dizine darbe almış, ağrılarına rağmen 90 dakika sahada kalmıştı. Tecrübeli futbolcunun tedavisine maçın hemen ardından başlanmıştı. Mehmet, henüz takımla çalışmalara çıkmasa da dün düz koşulara başladı. Ağrılarının büyük ölçüde geçtiği öğrenilen başarılı oyuncunun bugün de takımla çalışması bekleniyor. Ancak buna rağmen İsmail Kartal öğrencisini Gençlerbirliği karşılaşmasında riske etmek istemiyor. Kartal'ın Mehmet Topal'ı bir sonraki hafta oynanacak Beşiktaş derbisine saklayacağı öğrenildi.
 
Başkent'e çıkarma
 
Aziz Yıldırım, men cezasına rağmen Ankara'da takımı yalnız bırakmayacak. Başkan ve Sarı-Lacivertli yöneticiler, Başkent'e adeta çıkarma yapacak. Takımla birlikte Ankara'ya gidecek olan Aziz Yıldırım'ın burada ‘Hedef 1 Milyon Üye' projesi kapsamında organizasyonlara katılması bekleniyor. Başkan maçı ise cezası nedeniyle takımın kamp yapacağı otelde izleyecek. Takımı motivasyon konuşması yaptıktan sonra 19 Mayıs Stadı'na yollayacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!