comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Saracoğlu, karnaval yeri olacak

08 Mart 2015, Pazar 09:05
Saracoğlu, karnaval yeri olacak

Şükrü Saracoğlu Stadı, uzun bir aradan sonra ilk kez bugün tamamen dolacak.

Daha önce yaklaşık 20 bin ortalamaya oynayan Kanarya'da, satışa çıkartılan biletlerin büyük bölümü tükendi. Okul Açık Tribünü'nde ise az sayıda yer kaldı. Bugün 50 bin taraftar, Galatasaray derbisinde Saracoğlu'nu tam anlamıyla karnaval yerine çevirecek. Tezahüratlar ve pankartlarla 90 dakika boyunca takımlarına büyük destek verecek olan Sarı-Lacivertliler'in tek isteği ise, takımlarının bu önemli mücadeleden 3 puanla ayrılıp, hem şampiyonluk hem de beraberinde gelecek 4. yıldız için tekrar çıkışa geçmeleri...
 
Aslan'a özel ağırlama
 
Şükrü Saracoğlu'ndaki derbide Başkan Aziz Yıldırım, cezası sebebiyle tribünde olmayacak.Fenerbahçe'nin diğer yöneticileri, karşılaşmayı protokol tribününden izlemek isteyen Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat ve Sarı-Kırmızılılar'ın diğer yöneticilerini en iyi şekilde ağırlayacak. Cim Bom'a her türlü güvenceyi veren Kanarya'da yönetimin, her türlü ihtiyaç konusunda da ezeli rakiplerine özel hassasiyet göstereceği öğrenildi.
 
Derbiye özel misafir
 
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak mücadelede iki takım yöneticilerinin dışında başka misafirler de olacak. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim karşılaşmayı stattan izleyecek. Ayrıca TFF'nin özel davetlisi olarak UEFA'dan bir delegasyon da Süper Lig'de sezonun bu en önemli karşılaşmasında Saracoğlu'ndaki yerini alacak.
 
Fenerium para basacak
 
Galatasaray derbisinde tribünlere gelmesi beklenen 50 bin taraftar, Fenerium'u da ihya edecek. Yönetim, stattaki mağazaya yoğun ilgi olmasını bekliyor. Takımın maçı kazanması halinde ise bu ilgi çok daha fazla olacak. Fenerium yetkilileri, taraftarların ürün tedariğinde sıkıntı yaşamaması için önlemler aldı. Stoklar artırıldı. Taraftar grupları da maça gidecek futbolseverlere, tescilli ürünlerin tercih edilerek kulübe ekonomik anlamda destek olunması yönünde çağrıda bulundu. Yönetim, bugün Fenerium'un en az 1 milyon TL ciro yapmasını bekliyor.
 
Güvenlik sıkı tutulacak
 
Fenerbahçe-Galatasaray derbisi için İstanbul Emniyet Müdürlüğü de hazırlıklarını tamamladı. Alınan bilgiye göre derbinin oynanacağı bugün, karşılaşma için 1.050'si özel güvenlik, 1.850'si polis olmak üzere toplamda 2.900 kişi görev yapacak. Ayrıca futbolseverlerin maça rahat gelmeleri için de, metrobüs seferleri artırılacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!