comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe isyanda! 'Hakemlere baskı kuruluyor'

25 Şubat 2015, Çarşamba 09:18
Fenerbahçe isyanda! 'Hakemlere baskı kuruluyor'

Akhisar Belediyespor maçında Özgür Yankaya'nın hataları, F.Bahçe'de sabır taşını çatlattı.

Fenerbahçe'de Akhisar yenilgisi sonrası hakim duygu öfke. Sarı-Lacivertli kulisler, Özgür Yankaya'nın yaptığı hatalara duyulan kızgınlıkla kaynıyor. MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'nun akıl hocalığını yaptığı Yankaya'nın yönetimi, kulislerde “Hakemler  bizi doğruyor” diye yankılandı. Custodio'nun ikinci sarı karttan atılmaması Sow'un pozisyonunda avantaj kuralının oynatılmaması, Yankaya'yı öfkenin odak noktasına oturttu. F.Bahçe'nin kaçırdığı gollerin hakemin hata yapmasına mazeret olamayacağı vurgulanırken, “Tamam biz gol kaçırabiliriz ama bu bizim sorunumuz. Bizim kaçırdığımız goller, hakemin adil maç yönetmesine engel değil ki” vurgusu yapılıyor. 
 
YANKAYA'YI YUSUF NAMOĞLU YETİŞTİRDİ
 
Akhisar maçında bariz hatalar yapan Özgür Yankaya, TFF'nin TamSaha dergisine verdiği röportajda MHK Başkanı Yusuf Namoğlu için şu yorumu yapmıştı: “Mentorum Yusuf Namoğlu. Açıkçası gelişimimde çok faydası oluyor. Maçlarıma geliyor ve hatalarımı ya da iyi yönlerimi anlatıyor. Bu sayede belli bir ivme kazandım. Yusuf Namoğlu hem hakem olarak hem de kişiliğiyle çok değerli bir marka. Kendime sadece onun hakemliğini değil kişiliğini de örnek alıyorum.” Namoğlu'nun çırağı olan Yankaya'nın G.Birliği maçından sonra Akhisar maçında da yaptığı hatalar sonrası sabırlar taştı.
 
TFF'DEN TİYATROYA NİYE SES ÇIKMADI
 
Kulislerde “Kendi sahamızda bizi doğruyorlar. Direkt kırmızı kartlar verilmedi. Sarıdan kırmızılar es geçildi. Avantaj kuralı uygulanmıyor. Madem Sow'un atağını kesiyorsun o zaman Egemen'e yapılan faule niye kart yok? Emre'nin baldırına atılan tekmeye faulde kart nerede?” deniyor. Konya Başkanı Ahmet Şan'ın “F.Bahçe maçında hakemler tiyatro oynayacak” sözünü de hatırlatan Sarı-Lacivertliler, “F.Bahçe'nin her maçı öncesi rakiplerin ya başkanı çıkıp konuşuyor ya da hakemleri arıyorlar. Hakemlerin üzerine baskı kuruyorlar. Biz konuşunca da ceza alıyoruz. Madem öyle TFF buna niye ses çıkarmıyor?” sorusunu gündeme getirdi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!