comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Emenike: 'Sanki bilerek kaçırıyorum'

25 Şubat 2015, Çarşamba 09:08
Emenike: 'Sanki bilerek kaçırıyorum'

Fenerbahçe'de futbolcular özellikle 2 metreden kaçırdığı golün şaşkınlığını yaşarken Emenike “Bu kadar üstün oynayıp da kaybetmek bizi daha çok üzüyor. Sen bulduğun pozisyonu atsan maçın gidişatı değişecek” diyerek duygularını ifade ettiler.

Fenerbahçe'nin Kadıköy'deki şok Akhisar yenilgisi sarı-lacivertli futbolcularda tam bir yıkım oldu. Hem 33 maçlık Kadıköy serisi hem de 14 maçlık üst üste yenilmezlik serisi önceki akşam son bulurken, maç sonu soyunma odasında ana konu kaçan gollerdi. Özellikle de Emenike'nin kaleye 2 metreden gol yapamadığı pozisyon herkesin dilindeydi.
 
‘ATSAN GİDİŞAT DEĞİŞECEK'
 
Trabzonspor maçında da yine çok müsait bir pozisyonu gol yapamayan futbolcuya takım arkadaşları “Kötü oynasak veya bariz bir hatamızdan dolayı kaybetsek üzülmeyiz ancak bu kadar üstün oynayıp da kaybetmek bizi daha çok üzüyor. Sen bulduğun pozisyonu atsan maçın gidişatı değişecek. Sıkıntımız tam da burada.
 
‘RAKİBE DİRENÇ VERDİK'
 
Gol atamadığımız her pozisyon sonrası bu sefer rakibimizin direnci artıyor. Buna bağlı olarak da fizik açıdan da zorlanıyoruz. Gol ve goller bulduğumuzda rakip çözülecekti. Son 15 dakika aşırı efordan dolayı da zorlandık. Akhisar Belediye de bu durumu iyi değerlendirdi. Artık girdiğin pozisyonları değerlendir ve gol at” diyerek duygularını ifade ettiler.
 
‘Niye olmuyor bilmiyorum'
 
Arkadaşlarının kendisiyle ilgili sözlerini oldukça üzgün bir şekilde dinleyen Emenike ise “Gol atmayı kim istemez? Sanki bilerek kaçırıyorum. Böyle bir şey söz konusu bile olamaz. Elimden geleni yapmama rağmen niye olmuyor anlamıyorum. Ben de bu pozisyonların kaçmayacağını biliyorum” diye konuştu.
 
Maç sonu üzgün ve moralsiz olan takımın teknik patronu İsmail Kartal da “Bazen olmayınca olmuyor. Her şeyi yaptık ancak gol atamadık. Futbolcularımın son 15 dakikada oyundan düşmesi gol olmamasının verdiği moral bozukluğundandı” dedi.
 
Fenerbahçe, Akhisar önünde 30 şutta 5 isabet bulurken, Emenike 2 şutta da kaleyi tutturamadı. Sadece 1 gol pozisyonuna giren Nijeryalı futbolcu 5 kez de top kaybı yaptı.
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!