comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

İsmail Kartal: 'Beşiktaş'ın maçları hiç konuşulmuyor'

02 Ocak 2015, Cuma 10:45
İsmail Kartal: 'Beşiktaş'ın maçları hiç konuşulmuyor'

"Fenerbahçe'ye çok penaltı veriliyor" algısı üzerine adeta isyan eden İsmail Kartal, Bilic ve forvet transferi hakkında konuştu.

Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal birçok konuda isyan etti... Bunlardan ilki, “Fenerbahçe'ye çok penaltı veriliyor” sözleri üzerinden Sarı-Lacivertliler'in hakemler tarafından kollandığı iddialarıydı.
 
Kartal bu yorumlara oldukça öfkeli. Penaltı konusunun kasıtlı olarak sürekli gündemde tutulduğunu belirten tecrübeli çalıştırıcı, “Mesela Bilic, Balıkesirspor maçından sonra ‘Bir oyuncumuz atılmalı' dedi (Ersan Gülüm'ün pozisyonu). Sivas'ta ‘Golden önce el var' dedi (Demba Ba'nın pozisyonu). Geçen hafta faul aldıkları pozisyondan sonra attıkları ilk gol için, ‘Faul yoktu' dedi. Ama bunlar konuşulmuyor. Gündemde sürekli bizim penaltılarımız var” diyerek tepki gösterdi.
 
Ligde Anadolu takımlarına da çok hatalar yapıldığını ifade eden İsmail Kartal, “Yani bunlar sadece örnekler. Bilic kendi söylemesine rağmen o hatalar konuşulmuyor. Maçlarda her takıma lehte ve aleyhte hatalar oluyor ama bir tek bizim penaltılarımız konuşuluyor. Ve sadece verilen penaltılarımız konuşuluyor. Birçok verilmeyen penaltımız var ama onları konuşan yok. Biz bu ligin rakip ceza sahasında en çok topla buluşan, en çok pozisyon bulan, en çok korner atan takımıyız. Bu yüzden çok penaltı kazanmamız normal. Biz hakkımız olmayan puan kazanmadık” sözleriyle net ifadeler kullandı. Fenerbahçe, İsmail Kartal'ın da dediği gibi birçok istatistikte rakiplerinin önünde yer alıyor.
 
"FORVET TRANSFERİ KOLAY DEĞİL"
 
İsmail Kartal, Mersin İdman Yurdu maçı sonrasındaki, “Belki bir forvet alabiliriz ” sözlerine de açıklık getirerek, “Sow, Afrika'ya gidecek. Sakatlıklar var, yaşanıyor. 4-5 tane oyuncuya bakıyoruz ama sadece bakma aşamasındayız. Uygun bir isim belirlersek ve şartlarımıza uyarsa transfer edebiliriz. Forvet oyuncusundan kastım hücumcu bir oyuncu. Sağda, solda, ortada görev yapabilecek biri. Zaten forvetlerimizi de oyun içinde değişmeli olarak oynatıyoruz. Yabancı oyuncularımızı kiralamayı düşünmüyoruz. Bakalım... Kiralık olur, bonservisle olur şartlara uyarsa bir tane transfer yapabiliriz. Ama kimse iyi oyuncusunu bırakmıyor, kulübün maddi durumu önemli. FFP var. Tüm bunları değerlendirip bir karar vereceğiz” dedi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!