comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Rıdvan Dilmen'den penaltı yorumu! Diego...

27 Aralık 2014, Cumartesi 21:13

NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında yorumculuk yapan Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe - Mersin İdman Yurdu maçının ilk yarısını değerlendirdi.

NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında yorumculuk yapan Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe - Mersin İdman Yurdu maçının ilk yarısını değerlendirdi.

Rıdvan Dilmen'in açıklamaları şu şekilde:
"Gol pozisyonunda Alper'e yapılan hareket penaltı olabilirdi. Topal birinci sınıf gol vuruşu yaptı. Fenerbahçe iştahlı, coşkuluydu ama ilk 15 dakika çok dağınıktı. 15 dakikadan sonra coşkuyu oyuna yansıttılar."

"Caner hemen topla buluştuğu gibi orta yapmaya çalışıyor. Bazen beklemesi gerekiyor içeri giren oyuncular olabilir. Sow biraz kilo vermiş. Eski maçlara göre atletik. Kuyt da çok çalışıyor, zorluyor."

"Vederson, Serkan Balcı, Servet Çetin Fenerbahçe'de oynamıştı. Bir de aralarına Önder'i koyun tam olsun. İlginç rastlantı."

"Mersin İdman Yurdu eğer hazırsa Welliton'u oyuna alması gerekiyor."

HER HÜCUM AKSİYONU...

Fenerbahçe ilk 10 dakikadan sonra oyuna tamamen hakimdi. Bugün 8-9 tane gol pozisyonuna girdi Fenerbahçe. Maçı 5-0 kazansa sürpriz olmazdı. Özellikle ikinci yarıda her hücum aksiyonu gol pozisyonuna dönüştü.

BİR KALECİ DAHA İYİ OLAMAZ

Özellikle Mehmet Topal ve oyundan çıkana kadar Meireles pres yapınca Mersin'i oyundan düşürdü. Mersin'de stoperler birbirlerine uyum sağlamadı ama kalecinin kurtardığı net 4 pozisyon var. Penaltı hariç 4 net pozisyon çıkarttı. Bir kaleci Kadıköy deplasmanında bundan iyi olamaz.

İSMAİL KARTAL "ÇEKİLİN" DEMELİYDİ

Fenerbahçe ceza sahasına çok kolay girebilirdi. Caner ve Gökhan en az 15 defa gitti rakip bölgeye. Bugün maç 1-0 bitti. 1-1 bitebilir miydi? Düzgün bir vuruş yapsa olabilirdi. Emre "Yorgunum atmak istemiyorum" dediyse Sow ve Diego arasında tercih olabilirdi. Ama öyle değilse Emre kullanmalıydı. İsmail Kartal kenardan bağırıp "Çekilin Emre kullanacak" demeliydi. Fenerbahçe'nin 30 maçtır kaybetmemesi büyük bir avantaj. Bugün 1-0'a aldanmamalı. Belki de Fenerbahçe'nin bu sezonun en farklı skorunu alabileceği bir maçtı.

DIEGO KENDİNİ YERE ATTI

Hakemler çok kolay maçları kötü yönetiyorlar. Bir penaltı pozisyonu var Sow'un vuruşunda rakibin eline çarpıyor top. Benim futbol görüşüme göre net olarak ikinci sarı karttan kırmızı kart ve penaltı. Diego'nun pozisyonunda ise Diego'ya sarı kart göstermeli. Bence penaltı değil. Diego kendini yere atıyor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!