comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

İsmail Hoca'nın yolu taşlı

31 Ağustos 2014, Pazar 23:06

Hüseyin Özkök, Fenerbahçe ile Karabükspor arasında oynanan maçı yorumladı. 

FutbolArena ÖZEL - Fenebahçe'nin ilk 11'i açıkladığında Diego'nun yedekler arasında olması beni açıkça şaşırttı. İsmail Kartal herhalde klişeye uyup tam hazır olunca oynatırım mantığı ile Brezilyalı oyuncuyu oynatmadı. Oysa bu tip deneyimli klas oyuncular takıma anında hava getirirler. Örneğin Xabi Alonso daha idmana çıkmadan Pep Guardiola tarafından Scahlke karşısında ilk 11'de sahaya çıkartıldı. Bana göre Diego'nun da sahada olması gerekirdi.
 
Fenerbahçe, Son bir kaç haftadır Çarşamba Pazar maç oynayan ve son olarak 120 dakika mücadele ettiği Fransa deplasmanından yorgun gelen Karabükspor karşısında ilk yarıda oyunun tamamen hakimi idi. Ancak konuk ekip yorgunluğa rağmen ayağa pas yapan iyi bri takım olduğunu zaman, zaman yine gösterdi ve pes etmedi. Savunması hep problemli olan Fenerbahçe, bir pozisyonda arakibinin kanat akınına engel olamayınca Kumbela çok rahat şekilde kafayla golü attı.
 
Ikinci yarı iki takım açısından hatalarla dolu ama seyredenler açısından zevkli bir kapışmaya sahne oldu. Karabüksporlu oyuncular yorgunluğun verdiği konsantrasyon kaybı ile savunmada inanılmaz hatalar yaptılar. Bunlardan biri golle sonuçlandı. Kaleci Wateman'ın oyundan çıkmasının ardında yedek kaleci Aykut'un yaptığı hatanın ise izah edilir bir yanı yok. Fenebahçe savunması ikinci yarıda da fazlaca hata yaptı ve yorgun rakibinin top yapmasına da engel olamadı. Bunun sonucunda da kalesinde fazlaca atak gördü.
 
Sonuçta Fenerbahçe çok zor da olsa 3 puanı aldı ama İsmail Kartal'ın herhalde bu karşılaşma sonrası hataları düzeltmek adına epey kafa patlatması gerekecek. Yolu özellikle savunma konusunda oldukça taşlı gözüküyor.
 
Karabükspor bu karşılaşmadaki hatalara rağmen "taş" gibi takım olduğunu gösterdi. Özellikle pas oyunundaki başarıları takdire değer.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!