comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

'Bu takımda Diego'ya yer yok'

17 Ağustos 2014, Pazar 14:32

Uğur Meleke, Fenerbahçe'nin Olympiakos ile oynadığı mücadelede İsmail Kartal'ın doğru bir taktik anlayışla çıktığını belirtti. Meleke'ye göre bu sistemde Diego'ya yer yok.  

Ünlü futbol yorumcusu ve analisti Uğur Meleke, İsmail Kartal'ın Fenerbahçe ile Olympiakos arasındaki mücadeleyi değerlendirdi. Meleke, Kartal'ın doğru bir taktikte takımını sahaya sürdüğünü belirtirken, Diego hakkında da ilginç bir yorumda bulundu.

İşte Meleke'nin değerlendirmesi;

"İsmail Kartal, Jose Mourinho ya da Yılmaz Vural, Fenerbahçe'nin başına kim gelirse gelsin yapılacak şey aşağı yukarı belliydi.

Zaten bu takım Şubat 2013'te Kocaman döneminde Emre-Webo'nun katılımıyla kurulmuş, o günden beri 4-3-3 oynamış. Kuyt-Webo(Emenike)-Sow'un harika uyumu ile bir şampiyonluk, bir Türkiye Kupası bir de Avrupa Ligi yarı finali elde etmiş. İsmail Hoca da gerekeni yaptı, Amerika'yı yeniden keşfetmeye kalkmadı, Olympiakos karşısına sokaktaki herkesin ezberden sayacağı oyuncular ve düzenle çıktı.

Fenerbahçe'de işler yolunda; Sheffield-Sevilla maçlarına göre takım daha diriydi, Olympiakos'un da 3 gün içinde ikinci ciddi maçına çıkması sanırım sarı-lacivertlilerin işini bir kademe kolaylaştırdı. Bu yaz Milan-City ve Liverpool karşısında izleyip çok beğendiğim Olympiakos, aslarını Bilbao ve Fenerbahçe maçlarında ikiye bölüp kullanınca Milan karşısındaki rüzgarının biraz uzağında kaldı doğrusu.

Fenerbahçeliler'in çok istekli olması hocalarını sevdiklerinin de bir göstergesi sanırım. Yaşayan profesyonellik heykeli Kuyt, çok hazır gelmiş. Sow-Emenike hem formda hem de uyumlulardı. İsmail Hoca son yarım saatte Serdar'ı sağ bekte, Alper'i açıkta denedi. Sanırım ileri üçlü için sadece 4 yabancı alternatif olması handikapını o da Yanal gibi Alper'i hücumda kullanarak çözmeyi deneyecek.

Bence bu üçlüye bir alternatif de Diego olabilir. Zaten bu sistemde bence Diego'ya on numara olarak yer yok. Atletico Madrid'de Simeone, onu sağ açık/sol açık alternatifi olarak kullanıyordu. İsmail Hoca da sistemi bozmama adına, yürüyen düzene çomak sokmama adına öyle kullanabilir Diego'yu."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!