comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Kartal ile Yanal arasındaki fark

17 Ağustos 2014, Pazar 11:32

Fenerbahçe'ye yakınlığı ile bilinen Alaattin Metin, futbolcuların İsmail Kartal'ı sevdiğini söylerken cümlesine 'gidenin arkasından konuşmayı sevmem' diyerek başladı.  

Spor yazarı Alaattin Metin, Fenerbahçe'nin Olympiakos'u yendiği karşılaşmayı değerlendirdi.

Metin, Fenerbahçeli futbolcuların İsmail Kartal için olan düşüncesini de açıkladı:

"Her değişim yeni bir sayfa,yeni bir heyecan demektir…

Gidenin arkasından konuşmayı sevmem, ama şunu söyleyebilirim; dört yıldır futbolcuların dert ortağı olan İsmail Kartal'a karşı futbolcular daha çok taşın altına elini sokmak istiyorlar.

Bu da şu demektir;

Futbolcular Kartal'ı seviyorlar… Onlar oynarsa, maç kazanırsa, Türk futbolu da yeni hoca kazanır... Ondan sonra da ikinci adamların birinciliğe yükselme kapısı da açılır...

Bunun içinde İsmail Kartal'ın iki şeye ihtiyacı var;

1. Destek. Bu maç kazandıkça elde edilecek güç. (Çünkü Kartal dün ilk maçında oldukça heyecanlıydı.)

2. Futbol şansı. Topun sevmesi… Geçen sezon son dakikalarda, uzatmalarda atılan goller gibi... Oyunu o zamana kadar taşımakta, hırs, istek ve kondisyon işi... Bunu da 2007-2008 sezonunda Milli Takım'da Fatih Terim'in kondisyon hocası olan Fatih Yıldız yapacak.

Olympiakos Kartal'ın ilk maçı olmasına rağmen oyun felsefesinde küçük de olsa farklılıklar vardı...

Defansı, biraz daha geride kurmak istedi.

Kenar oyuncusu olan Sow'u içeriye sokarak (Diğer kanatta da Kuyt aynı işi yaparak) orta sahayı sayı olarak daha kalabalık yaptı. Caner kanat bindirmesi yaptı yaptığı an, Topuz aynı hamleyi yapmayarak Kuyt'ın yolunu açtı. Bu da top kaybedildiği vakit, iki kenar bekin aynı anda ileriye çıkmasının taşıdığı risk azalttı. Gökhan gelince bu anlayış değişmez. Nedeni de gol atabilecek, pozisyon üretecek oyuncu sayısı fazla olduğu için kenardan kontratak yeme riski azalacak.

Sayısal kalabalığın dışında orta saha da daha hareketliydi. Topal daha çok ileri çıkarak oyuna katıldı. Yerine Meireles ile Emre paylaşarak birisi kaldı. Yan toplarda en az üç kişi sekecek veya kontratağa çıkacak rakip için tedbir aldı.

İlk maçta sahada istek, biraz da eski hoca ile diyalog kuramayan futbolcuların rahatlamanın getirdiği özgürlük vardı. Ama kondisyon yeterli olmadığı için top bizde kalsın anlayışında tempo yoktu.

Bu takıma Kuyt ne kadar önemliyse, Meireles de öyle. 'Beş yabancı sınırını var' diyorsanız o vakit Egemen'in iyileşmesi beklenecek. Onun da en az bir buçuk ay zamana ihtiyacı var. Ama elinde Sow'un durgun olduğu maçlarda oynatabileceği Alper gibi bir sihirbazı var.Bakalım Diego Ribas gelince neler olacak. "


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!