comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Twitter kahramanları nerede?

09 Ağustos 2014, Cumartesi 00:25

Hüseyin Özkök, Soma yararına Fenerbahçe, Beşiktaş ve Chelsea arasında oynanan turnuvayı yorumladı. 

Haziran ayında Dünya Kupası öncesinde yıllık iznimi kullandığım tatile çıkarken bir yazı yazdım. O yazıda Soma'lı madencilerin dramını ve çalışma koşullarını gördükten sonra bir daha asla çok çalıştım, çok yoruldum demeyeceğim dedim. Aradan aylar geçti. Soma için yardım maçları oynanmaya başladı. İlk olarak İzmir'de Galatasaray ile Atletico Madrid karşılaştılar. Tribünlerde çok sayıda seyirci vardı ama binlercesinin kaçak girdiği ortaya çıktı. Hemen birkaç gün sonra Soma'ya yardım turnuvası için Chelsea, Beşiktaş ve ev sahibi Fenerbahçe anlamlı bir turnuva düzenliyor ama tribünlerde büyük boşluklar var. Soma için Twitter'da atıp tutanlar vardı ama onların sahte Twitter kahramanları olduğu ortaya çıktı. Bol bol atarlar ama yardım etmeye gelince ortada yoklar. Tabi biletlerin 50-100-160 TL olması da bir hata. Örneğin yapn 20-40-60 stat dolsun sürümden kazan. Türkiye bu fiyatları ödeyecek kadar yardımsever bir ülke maalesef değil.
 
Organizasyon ise eksiklerle doluydu. Somalı madencilerin aileleri için yapılan organizasyonda ne bir madenci ailesi ne Soma'yı hatırlatacak poster ne de madencilerin fotoğrafları vardı. Kupkuru bir turnuva oldu.
 
Diğer yandan basın mensupları görevli oldukları için maça ücret ödemeden girdiler. Hâlbuki hepimizden sembolik olarak 10 Lira alınabilir ve bizler kendimize ayrılan tribüne para ödeyerek çıkabilirdik. Ama o da düşünülmemişti. Ben akreditasyonum olmasına rağmen yine de 1 bilet aldım ve Soma'ya karınca kararınca yardımda bulundum.
 
Maçlara gelince. Yarı devre olarak oynanan 3 karşılaşmada ancak bazı saptamalar yapabiliriz. İlk iki maçta yer alan Fenerbahçe'de savunma tam anlamıyla “evlere şenlik” Diğer bölümlerde de şu an bir koordinasyonsuzluk hâkim. Ersun Yanal'ın çok yapacağı iş var. Emenike ise hala Karabük'teki Eemenike olmaktan çok uzak. Beşiktaş'ta ise futbolcuların çabası umut verici. İyi futbol oynama çabası ise açık şekilde göze çarpıyor. 2 galibiyet moral verici. Chelsea ise Beşiktaş'a yenilse de bize şunu gösterdi. Takımdaki her bir futbolcu bizim ligimizde oynayan futbolculardan çok daha iyiler. Özellikle 5 majör ligde başa oynayan takımlar hakikaten çok farklılar ve ara da gittikçe açılıyor. Bizim bu sezonda kendi kendimize eğleneceğimiz çok net.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!