comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Şampiyonda kriz var!

11 Mayıs 2014, Pazar 13:33

Spor Toto Süper Lig'de bitime haftalar kala şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe'de, sms krizi yaşandığı iddia edildi.

Spor Toto Süper Lig'de bitime haftalar kala şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe'de, ligin ilk yarısında Beşiktaş ile Şükrü Saraçoğlu'nda oynanan derbi mücadelesi esnasında Ersun Yanal ile Aziz Yıldırım arasında sms krizinin yaşandığı iddia edildi.

Bugün Gazetesi'nde Ahmet Konanç imzasıyla yer alan haber şu şekilde;

Futbolda pek nadir rastlanır, şampiyon takımın teknik direktörünün yeni sözleşmesinin bu denli polemik halini alması. Ersun Yanal, ilk yılında Fenerbahçe'yi bitime 3 hafta kala şampiyon yaptı ama yeni sözleşmeyi imzalayamadı. Peki neden?

Bir değil, birçok nedeni var; daha önce bu sütunlarda yazdık. Hafta boyunca, sizin günler öncesinden okuduğunuz o haberler, başka kaynaklarda cımbızlanarak ısıtıldı ve yeniden sunuldu.

Düzeni değiştirme isteği

Örneğin; Yanal'ın, Aykut Kocaman'dan kalan düzeni değiştirme isteği. “Daha takıma damgamı vuramadım” sözünün altında yatan, Samandıra'dan kulübedeki teknik-idari tüm kadroya kadar yapmak istediği revizyon. Futbolcu kadrosundaki sürpriz isimleri revize etme planı.. Ve, iyi giden düzeni değiştirmenin zararlı olacağına inanarak bu düşüncenin, bunların karşısında duran Başkan Aziz Yıldırım.

Gelelim, sezon içinde yaşandığı iddia edilen ve şu andaki imza polemiğine ışık tutan o olaya... Başkan ile teknik direktörün, Beşiktaş maçında yaşadığı o çarpıcı an!..

Ligin ilk yarısı. Yer Kadıköy. Rakip Beşiktaş.1-0 geriye düşen Fenerbahçe Emenike ile beraberliği, Sow ile de öne geçiren skoru yakalıyor. Ne var ki Beşiktaş ikinci devrede Almeida'nın iki golüyle tekrar öne geçiyor.

Sözleşme şansı yüzde 50

Dakikalar 83 olduğunda Kuyt beraberliği tekrar sağlıyor ve Fenerbahçe galibiyet golü için saldırıyor. Bu sırada kenarda ısınan futbolcular dikkat çekiyor. Herkes, Yanal'ın hücum gücünü artıracağını sanıyor.

Ancak orta sahada savunmaya dönük oyuncu olarak bilinen Selçuk Şahin kenara geliyor! Bu sırada iddiaya göre Başkan Yıldırım, kulübeye mesaj gönderiyor. Hasan Çetinkaya telefonuna bakıyor ve başkanın rahatsızlığını iletiyor! Yanal kararını değiştirmiyor. 87. dakikada Alper Potuk çıkıyor, Selçuk giriyor.

Herkes "Yanal beraberliği mi kurtarmaya çalışıyor" yorumları yapıyor. Homurtular başlıyor. 90'da Sow çıkıyor, Webo giriyor. Değişiklikler skoru etkilemiyor ve Fenerbahçe 1 puana razı oluyor.

Kişisel fikrim de rakibi abluka altına almışken, Yanal'ın daha keskin bir hamle yapması yönündeydi. Ancak kulübede patron Yanal. Kulüpte ise Yıldırım!

Üstelik bu şampiyonluğun da, Yıldırım'ın, sezon içinde kriz anlarında devreye girerek ve Samandıra'yı yalnız bırakmayarak geldiğini herkes kabul ediyor.Sonuç şu ki, Yanal'ın bu ve benzeri tavırları, Yıldırım'ın aklını karıştırmış olabilir. Bu arada, Yanal artık 1 yıllık sözleşme istemiyor. Başkan'ın ise yine 1 yıllık üzerinde durduğu belirtiliyor. Yanal en az 2 yıllık mukavele ve iplerin tamamen kendisine teslim edilmesi ısrarında.
Sözleşme şansı, yüzde 50.Yüzde 51 asla değil!


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!