comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe'den kritik galibiyet!

16 Mart 2014, Pazar 21:01

Galatasaray ve Beşiktaş'ın puan kaybettiği haftada sahasında Kayseri Erciyesspor'u ağırlayan Fenerbahçe, sayısız gol fırsatından yararlanamadığı maçı 2-1 kazandı ve liderliğini sürdürdü. 


Spor Toto Süper Lig 25. haftasında Kayseri Erciyesspor'u konuk eden Fenerbahçe, zirve yarışı verdiği rakiplerinin puan kaybettiği haftada sahadan 2-1 galip ayrıldı ve liderliğini perçinledi.

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt, 33. dakikada gol perdesini açarken ilk yarı sarı lacivertli ekibin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıya etkili başlayan Fenerbahçe, farkı arttırma şanslarını değerlendiremedi.
Konuk ekip Kayseri Erciyesspor'da golcü oyuncu Edinho, 64. dakikada penaltıdan Fenerbahçe karşısında skoru 1-1'e getirirken bir dakika sonra Emmanuel Emenike durumu tekrar 2-1'e getirerek Fenerbahçeli taraftarlara rahat bir nefes aldırdı.

Emenike ile tekrar üstünlüğü yakalayan Fenerbahçe'de rakibi karşısında farkı arttırmak için sayısız gol fırsatı yakaladı ancak Kayseri Erciyesspor kalecisi Gökhan'ı geçmekte başarılı olamadı. Moussa Sow da kaçırdığı gollerden sonra gözyaşlarına hakim olamadı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe puanını 54 yaparken Kayseri Erciyesspor 25 puanda kaldı. Sarı lacivertliler gelecek hafta deplasmanda Gaziantepspor'a konuk olurken Kayseri Erciyesspor ise evinde Sivasspor'u ağırlayacak.

ALVES 1 AY SONRA

Fenerbahçe'de sakatlığı geçen savunma oyuncusu Bruno Alves, yaklaşık 1 aylık aradan sonra Spor Toto Süper Lig'de Kayseri Erciyesspor ile yapılan maçın kadrosunda yer aldı. Sakatlığı nedeniyle geçen haftaki Trabzonspor maçında forma giyemeyen savunma oyuncusu Egemen Korkmaz, Kayseri Erciyesspor mücadelesine de çıkamadı. Sol dizindeki ağrılar nedeniyle dün akşamki antrenmanı tedbir amaçlı yarıda bırakan sarı-lacivertli futbolcu, 18 kişilik kadroya alınmadı.

ERCİYES RÜZGARI ARKASINA ALDI

Maça büyük taraftar desteğiyle başlayan Fenerbahçe, henüz 1. dakikada kalesinde büyük bir gol tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Sağ kanattan Murat Yıldırım'ın ortasında ceza sahasında iyi yükselen Edinho'nun kafa vuruşunda, kaleci Volkan Demirel, son anda dokunduğu meşin yuvarlağı üstten kornere attı. Pozisyonun devamında Yasin Öztekin'in soldan kullanıldığı korner atışında, ceza alanı içinde oluşan karambolde, Mandjeck'in kaleye doğru gönderdiği topa altıpasta müdahale eden Kuyt, meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

KUYT'TAN ENFES GOL!

Kayseri Erciyesspor'un şok baskısıyla maça başlayan Fenerbahçe, daha sonra oyunun dengesini eline alırken Emmanuel Emenike ile birçok net fırsattan yararlanamadı. Karşılaşmanın 33. dakikasında Sow'un pasıyla ceza alanı önünde kaleye arkası dönük pozisyonda topla buluşan Kuyt'ın dönerek yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak, üst direğin altından filelerle buluştu. Hollandalı'nın bu golü sonrasında sarı lacivertli ekip 1-0 öne geçerken devre bu skorla sona erdi.

VOLKAN'DAN YİNE MÜTHİŞ KURTARIŞ

Karşılaşmanın henüz ilk dakikasında Kayseri Erciyessporlu Edinho'nun kafa vuruşunu müthiş bir kurtarışla savuşturan Volkan Demirel, ikinci yarıya da aynı güzellikte bir kurtarışla başladı. Mücadelenin 51. dakikasında Yasin Öztekin'in ortasında Traore ceza sahası içinde iyi yükseldi. Erciyessporlu oyuncunun vuruşunda top savunmaya çarpıp yön değiştirse de Volkan Demirel başarılı bir refleksle uzanıp topu kornere çelmeyi başardı.

KADIKÖY'DE ÖNCE ŞOK SONRA...

İkinci yarıda yakaladığı farkı arttırma şanslarını değerlendiremeyen Fenerbahçe, 63. dakikada penaltıdan gol yerken bir dakika sonra Emenike ile yeniden üstünlüğü ele geçirdi. Yasin Öztekin'in ceza sahası içinde kalmasının ardından topun başına geçen Edinho, skoru 1-1'e getiren golü attı. Bir dakika sonra Caner Erkin'in sol kanattan yaptığı ortaya ön direkte vuruşunu gerçekleştiren Emmanuel Emenike, Fenerbahçe'yi yeniden 2-1'lik üstünlüğe taşıdı.

F.BAHÇE FARKI ARTTIRMAK İSTİYOR

Kayseri Erciyesspor karşısında yeniden üstünlüğü sağlayan Fenerbahçe, farkı arttırmak için birçok net pozisyonu yakaladı ancak kaleci Gökhan Değirmenci'ye takıldı. Emre Belözoğlu, Moussa Sow, Raul Meireles gibi oyuncularla net fırsatlar yakalayana sarı lacivertli ekip Kayseri Erciyesspor'un kalecisi Gökhan'ın olağanüstü kurtarışlarına takılınca farkı arttıramayı başaramadı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!