comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe gece-gündüz gibi farklı!

25 Şubat 2014, Salı 12:32

Son olarak Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Elazığspor ile 1-1 berabere kalan Fenerabahçe'de, ligin ikinci yarısında yaşanan bu düşüş hücum oyuncularının sakatlığına bağlandı.

Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son 4 deplasman mücadelesinden de 3 puan çıkarmayı başaramayan ve arka arkaya ciddi puan kayıpları yaşayan lider Fenerbahçe ile ikinci sırada bulunan Galatasaray arasındaki puan farkı 4'e düştü.

Fenerbahçe'de, ligin ikinci yarısı ile başlayan bu düşüşün en büyük sebebi kuşkusuz sarı-lacivertli ekibin hücum hattındaki oyuncularının yaşadığı sakatlık kabusu oldu. İlk olarak ligin 19. haftasında deplasmanda oynanan Eskişehirspor maçinda Pierre Webo'nun sakatlanması ile başlayan zincir, Fenerabahçe'nin şampiyonluk yolunda büyük yara almasına sebep oldu.

Spor Toto Süper Lig'de son oynadığı 4 mücadeleden yalnızca 4 puan çıkartabilen Fenerbahçe, en yakın takipçisi Galatasaray ile arasındaki puan farkının 4'e inmesine engel olamadı.

GECE-GÜNDÜZ GİBİ FARKLI

Ligin ilk yarısında 43 gol kaydederek bu alanda Spor Toto Süper Lig'in en skorer takımı olmayı başaran Fenerbahçe, ligin ikinci yarısında hücum oyuncularının yaşadığı sakatlıklar sebebiyle gol sayısında çok ciddi bir düşüş yaşadı.

Sarı-lacivertli ekip, ligin ilk yarısında oynadığı 17 karşılaşmada 43 gol kaydederek maç başına 2.52'lik bir gol ortalaması yakalerken, ligin ikinci yarısında çıktığı 5 maçta ise yalnızca 6 gol kaydetti ve gol ortalamasını 1.2'ye düşürdü.

Gol sayısındaki bu düşüşte en büyük etken yine Moussa Sow ve Pierre Webo'nun uzun soluklu sakatlıkları oldu. Fenerbahçe'nin bu sezon kaydettiği 49 golün 16'sına imza atan bu ikili, gollerinin hepsini ligin ilk yarısında kaydederken ligin ikinci devresinde Fenerbahçe'ye skor anlamanında katkıda bulunamadılar.

EMENIKE DÖNDÜ AMA...

Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan bir diğer isim olan Emmanuel Emenike, takım arkadaşlarına nazaran formasına daha çabuk kavuşsa da, bu geri dönüş sarı-lacivertli ekibe skor olarak yansımadı.

Nijeryalı golcü de ligin ikinci yarısında Fenerbahçe forması altında takip fileleri sarsamadı ve sarı lacivertli ekip, bu sezonattığı 49 golün 24'ünde imzası bulunan forvet triosundan ligin ikinci devresinde skor anlamında hiç yararlanamamış oldu.

Kaynak: Sporx


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!