comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'de beş felaket birden yaşanabilir

10 Şubat 2014, Pazartesi 15:34

Fenerbahçe'de Sivasspor maçında 3 puanın dışında çok şey de kaybedildi. Cezalı oyuncuların yanı sıra Salı sabahı belli olacak sevkler takımın ligdeki kaderine etki edecek.

Sivasspor deplasmanında 3 puan bırakarak şampiyonluk yolunda büyük yara alan Fenerbahçe'de yönetim ve teknik kadroyu son iki haftada kaybedilen 6 puan kadar muhtemel ceza ve sakatlıklar korkusu sarmaya başladı. Sevk işlemlerinin kesinliği ise Salı günü belli olacak.

İşte senaryolar...

Fenerbahçe'de şimdi gözler hakem Yunus Yıldırım ve temsilcilerin raporuna çevrilirken sarı-lacivertlilerde başkan Aziz Yıldırım, Egemen Korkmaz ve Gökhan Gönül ceza tehlikesiyle karşı karşıya kalan isimler oldu. Ayrıca Fenerbahaçe taraftarlarının Sivas deplasmanındakitezahüratları sarı-lacivretlileri çirkin ve kötü tezahürat konusunda 3. ihlalden ceza alınması tehlikesiyle karşı karşıya bırakması bundan sonraki ilkihlalde Kadıköy'ü seyirciye kapattıracak.

İşte Fenerbahçe'yi bekleyen muhtemelsevkler ve ilgili maddeler:

VARAN 1:  AZİZ YILDIRIM İÇİN ÇİFTE TEHLİKE

Başkan Aziz Yıldırım'ın maçın devre arasında hakem koridorunda Yunus Yıldırım ve yardımcılarına karşı kullandığı sözlerden dolayı PFDK'ya sevkedilebilir. Edildiği takdirde 45 günlük hak mahrumiyeti cezası ilekarşı karşıya kalabilir. Yine Aziz Yıldırım maçtan sonra yaptığı açıklamalardan dolayı da sportmenliğe aykırı açıklamalardan dolayı ayrıca F.Bahçe başkanına ayrı bir fatura çıkabilir. Bu konudaki minimum ceza ise 30 günden başlıyor.

VARAN 2: EGEMEN KORKMAZA AĞIR FATURA ÇIKABİLİR

Gördüğü sarıkart sonrası hakemi göğsüyle itmesi, fiziki teması, ifadeleri, itirazları Egemen'i talimatın 40. maddesinden sevkedilmesi beklenen Egemen'e minimum 3maç ceza gelebilir.

VARAN 3: GÖKHAN GÖNÜL'E PFDK YOLU GÖRÜNDÜ

Gökhan Gönül'ün maçtan sonra yaptığı açıklamalar futbolcuyu PFDK'ya sevk tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. Yıldız futbolcu sportmenliğe aykırı açıklamalardan dolayı 1-2 maç ceza alabilir.

VARAN 4:SEYİRCİSİZ OYNAMAYA BİR ADIM KALDI

Bu sezon çirkin ve kötü tezahurattan bir maç seyircisiz oynama cezası alan ikinci seyircisiz oynamacezası ise Tahkim Kurulu tarafından para cezasına dönüştürülen Fenerbahçe Sivas maçıyla bu konuda yeni bir tehlike ile karşı karşıya kaldı. Şu ana kadar çirkin ve kötü tezahüratkonusunda 3.ihlal kapısına dayanan sarı - lacivertliler aynı eylemden dolayı yine PFDK'ya sevkedilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

F.Bahçe Sivas maçından dolayı kötü tezahürattan 3.ihlalden ceza alması halinde bir sonraki ihlalde seyircisiz oynamacezası alacak ve bundan sonraki her ihlalde cezası seyircisiz oynama olacak.

VARAN 5: SAKATLAR BEL BÜKECEK

Fenerbahçe'de Egemen Korkmaz ve Caner Erkin'in cezalı oluşu, Pierre Webo ve Emenike'nin ardından Moussa Sow'un da sakatlanması teknikdirektör Ersun Yanal'ı gelecek hafta oynanacak Kasımpaşamücadelesinde sıkıntıya sokacak. Emenike'nin maç öncesi tam hazır olmaması durumunda forvetsizkalacak Fenerbahçe'de sol kanatta da kriz çıkacak. Ersun Yanal'ın Kuyt'ı tek forvet olarak oynatırken MichaelKadlec'i sol kanatta değerlendirmesi bekleniyor.

Yasal Uyarı: Bu haber kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!