comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'yi bir tek o yendi! Ama şimdi...

20 Aralık 2013, Cuma 08:36

Torku Konyaspor'un geçtiğimiz günlerde görevi bırakan eski hocası, “Böyle bir takım ile baş edebilmek için korkmamak gerek. Çünkü geride kaldın mı şansın da kalmıyor. Biz cesur oynadık, kazandık. Ancak bu her zaman tutacak diye de bir şey yok” ifadelerini kullandı

Bu sezon ligde Fenerbahçe'nin bileğini bükebilen tek takım Torku Konyaspor oldu.Sezonun ilk haftasında sahasında 2-0 geriden gelip maçı 3-2 kazanmayı bilen yeşil-beyazlılar büyük bir başarıya imza atmıştı. Sarı-lacivertli takımise o maçtan sonra büyük çıkış yakalamış, bir daha yenilgi yüzü görmemişti.

Konyaspor'un başından yeni ayrılan dönemin teknik direktörü UğurTütüneker'e Fenerbahçe'yi yenmenin sırrını sorduk. Deneyimli çalıştırıcı Fenerbahçegibi büyük bir takımla baş edebilmek için önce korkmamak gerektiğini söyledi. Tütüneker, “Fenerbahçe'yi yendiğimiz maçta ilk yarı çok kötüydük. Korkakoynuyorduk. İkinci yarı sahaya çıkarken daha cesur bir oyun oynamamız gerektiğini söyledim. Defansa baskı yaptık. Ve o dönem takımım bunu başardı.Temel konu korkmamak ve önde basmak. Böyle takımlara karşı geride kaldın mı, oyunu geride kabul ettin mi, kazanma şansın yok” dedi.

İSTANBUL'DA TUTMADI

Uğur Tütüneker bu oyun planını Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı da uyguladıkların ifade ederek “Ama orada sonuç alamadık.İki takımı da zorladık. Deplasmanda olmamıza rağmen Fenerbahçe'yi evimizde yendiğimiz taktikle oynamaya çalıştık. Fenerbahçe'ye tuttu ama onlaratutmadı. Her zaman tutacak diye bir durum da yok zaten” dedi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!