comScore

Bursaspor Bursaspor

Daum: 'Olaylar normal değil'

26 Şubat 2014, Çarşamba 15:32

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum önemli açıklamalarda bulundu.

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Daum, "Olan olaylar Bursaspor'da normal değil diye düşünüyorum. Tepkiler size normal gelebilir ama benim için normal değil" dedi.
 
"SINIRLARIMIZI ZORLAMAK ZORUNDAYIZ"
Deplasmanda oynayacakları Akhisar Belediyespor maçından 3 puanla dönmek istediklerini söyleyen Daum, "Umarım performansımızı iyi bir şekilde sahaya yansıtıp 3 puanla dönmek istiyoruz. Akhisar Belediyespor kendi sahasında güçlü bir rakip. Bunu kupa maçında da gördük. Orada kazanmak için hatasız oynamamız gerekiyor ve sınırlarımızı zorlamak zorundayız. Bu yönde çalışmalarımız oldu. Fiziksel ve mental olarak futbolcularımızı bu maça hazırladık" diye konuştu.
 
"SAKATLARIN DURUMLARINA BAKACAĞIZ"
Takımın son durumu ile ilgili bilgi veren tecrübeli teknik adam, "Birkaç arkadaşımız antrenmana katılamadı. Yarın durumlarına bakacağız. Serdar Aziz ve İbrahim Öztürk bugün idmana çıkamadılar. Volkan Şen, Sestak ve Ozan İpek de aynı şekilde antrenmanda diğer arkadaşlarıyla birlikte olamadılar. Tedavilerinin sonucuna bakacağız. 18-19 kişilik bir kadro değil daha fazla arkadaşımızı kadroya alabiliriz. Futbolcularımız gerçekten çok iyi hazırlandı. Bu çalışmaların ardından umarım kendilerini mükafatlandırırlar. Maçı bekliyoruz. Bu maça konsantre olduk" şeklinde konuştu.
 
"ÇABUK DÖNMESİ SÜRPRİZDİ"
Bir gazetecinin, "Ozan İpek bu yıl oynayabilecek mi?" sorusuna Daum, "Öncelikle bakıldığında çapraz bağları kopan bir futbolcu. En ağır sakatlıklardan bir tanesi. Benim için Ozan'ın idmanlara böyle çabuk dönmesi biraz sürprizdi. Çapraz bağ olayından sonra gelen sakatlıklar da yüklenmeyle ilgili. Ufak tefek sakatlıklar ortaya çıkıyor. Bizim için önemli olan Ozan'ın uzun bir dönem çalışabilmesi. O yüzden Ozan'ın ne zaman dönebileceğini pek çıkaramıyorum ancak ümitlerimi ortaya koyabilirim. Ümitlerim ve isteklerim Ozan için ağrısız ve en çabuk şeklide idmana katılabilmesi ve sahalara dönmesi. Bunun arkasından maç kondisyonu çok önemlidir. Birkaç hazırlık maçında futbolcumuzu hazırlamak istiyoruz. Sezon kısa olduğu için önümüzde olan süreci kestiremiyorum ama sahaya dönmesini çok isterdim. Bursaspor adına da çok iyi olurdu" yanıtını verdi.

"KAZIM İLE DİYALOĞUMUZ OLDU"
Daum, Colin Kazım ile ilgili yöneltilen soruya şu yanıtı verdi:
"Kazım ile diyaloğumuz oldu. Kendisiyle konuştuk. Hayal kırıklığına uğramıştı. Bunu da bir şekilde dile getirdi. O da kendi hakkıdır. Futbolcumuz bakış açısı kendi açısından çok farklıydı. Böyle konuşmalar güzel konuşmalar değildir tabii ki. Başka kulübün adına çalışması için kendisini destekleyeceğiz. Bu kararlardan sonra duygusal olayları bırakıp kulüp için, futbolcu için en iyi ne olacağını konuşmamız gerekiyor."
 
"OLAN OLAYLAR NORMAL DEĞİL"
"Sezon başından bu yana birçok oyuncunun kadro dışı kalması normal bir durum mu?" sorusuna ise Daum, "Taraftar baskısı, sosyal medya baskısı farklı olabiliyor. Bazı futbolcular elinden geleni yapmıştır ama tepkiden dolayı gönderilmiştir. Olan olaylar Bursaspor'da normal değil diye düşünüyorum. Tepkiler size normal gelebilir ama benim için normal değil. Türkiye'de kulüplerde çalıştım, hayal kırıklığı olabiliyordu. 2-3 gün bu hayal kırıklığı sürüyordu. Kritik de oluyordu. Ondan sonra bunu bırakıp birlik beraberlik içinde kulübün etrafında olan insanlar ve taraftarlar çalışıp önüne baktılar. Birlik beraberlik kulübün kuvvetini ortaya çıkarıyor. Belirli bir kesim burada farklı bir sonuç bekliyor. Futbolla ve sonuçla endeksli bir olay da değil bu. Kulübümüz adına, burada çalışanlar adına kolay durumlar ortaya çıkmıyor. Uzun vadeli belirli bir başarıyı yakalamak istiyorsanız bunlar olayları zorlaştırıyor. Futbolumuza odaklanmaya çalışıyoruz. Olayları olmamış gibi de geçemiyoruz. Bu da gayet normal. Biz kesinlikle buradaki insanlara en iyi sonuçları getirmek zorundayız. Bu hedeflerimizi gerçekten gerçekleştireceğiz" cevabını verdi.
 
"KIRGIN DEĞİLİM"
"Kırgınlığınız var mı?" sorusuna ise Daum şu cevabı verdi:
"Ben kırgın değilim. Ancak olanları anlatıyorum. Bunları sizler de biliyorsunuz. Bunları ben yalnız duyumla alıyorum, aslında siz bunları benden daha iyi biliyorsunuz. Kritik beni hırslandıran bir olay. Daha iyisini yapma adına daha çok çalışıyoruz. Benim bütün hayatım boyunca bu kritiklerden sonra bana çalışma adına daha fazla büyümemi sağlamıştır. Ben Bursaspor ve Türkiye ile kendimi özdeşleşmiş görüyorum. Duruşumu bozmayacağım. Bu olaylardan sonra Bursaspor adına en iyi başarıyı sağlayabilme uğraşı içindeyim. Bu da etrafımızda olan olaylardan olsun veya olmasın benim isteğimdir. Bunu yapmak istiyorum. Kulübümüz ve yönetimimizle çok iyi ilişkimiz olduğunu söyleyebilirim. Başkanımızın da Bursaspor için nasıl çalıştığını görüyorum. Bursaspor için nasıl yaşadığını da görüyorum. Futbolcularımız da inanılmaz özveriyle çalışıyor. Takım içindeki arkadaşlığımız çok iyi. Zaman zaman baskı olunca bu bizi daha da birleştirdi. Ben burada şikayetçi değilim. Tüm kuvvetimi ortaya koymaya hazırım."
 
"İSTANBUL'DA SÖYLENENLERİ KAALE ALMIYORUZ"
Sercan ve Volkan ile ilgili soruyu yanıtlayan tecrübeli teknik adam, "Sercan Yıldırım özveriyle çalışıyor. Eski günlerine en kısa sürede geri dönecektir. Sercan ile ilgili Galatasaray maçından sonra, maçı sattı yorumları olmuş. Aslında biz İstanbul'da söylenenleri çok fazla kaale almıyoruz. İyi oynamadık ve arkasından tam da zamanı diye böyle bir olay ortaya geliyor. Sercan'ın durumu adım adım iyiye gidiyor. Volkan'ın ise kesinlikle 4-5 hafta hazırlık dönemine ihtiyacı olmuştur. Yoğun maç trafiğinde onu kullanmak zorundaydık. Kendisine zaman da tanıyamadık. Sakatlıktan sonra da biraz geriye düştü. Takım içinde pozitif bir durum ortaya koyuyor. O da kendisini evinde hissediyor. Yüzde yüz performans göstermek adına o da çok istekli. Onu da belirli bir duruma getirmek zorundayız" cevabını verdi.

DHA

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!