comScore

Bursaspor Bursaspor

Bursaspor'un zafer planları

01 Şubat 2014, Cumartesi 10:35

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'in 19'uncu haftasında deplasmanda Galatasaray'a konuk olacak. Ligin ikinci yarısına Eskişehirspor galibiyetiyle başlayan yeşil beyazlılar zorlu karşılaşmadan 3 puanı alarak çıkışını sürdürmenin hesaplarını yapıyor.

Bursaspor ve Galatasaray pazar akşam ligde 90'ıncı kez birbirlerine rakip olacak. Daha önce iki ekibinkarşı karşıya geldiği 89 mücadelede yeşil beyazlılar 21 kez sahadan 3 puanla ayrılırken, Galatasaray ise 45 kez gülen taraf oldu.

23 karşılaşma ise beraberliklesonuçlandı. Oynanan bu mücadelelerde Bursaspor, sarı kırmızılı filelere 76 gol atarkenkalesinde 145 gol gördü. Bursaspor, Galatasaray karşısında en farklı skorlu galibiyetini, 2001-2002 sezonun ilk yarısındaBursa'da yapılan karşılaşmada 5-0'lık skorla aldı. Galatasaray, Bursaspor ile yaptığı son 9 lig maçında sadece 2 kez kazanabilirken, bu süre içinderakibine 4 kez yenildi, 3 kez de berabere kaldı. Bursaspor, son 9 lig maçında rakibine11 gol atarken, kalesinde ise 7 gol gördü.

FERHAT CEZALI

Bursaspor'da Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Eskişehirspor karşılaşmasında kırmızı kart gören Ferhat Kiraz Galatasaray maçında cezasınedeniyle forma giyemeyecek. Teknik direktör Christoph Daum'un Ferhat'ın yerine genç futbolcu OğuzHan'a forma şansı vermesi bekleniyor. Öte yandan, yeşil beyazlılarda sakatlıkları süren Colin Kazım veSerdar Aziz'in ise forma giyip giymeyeceği maç saati belli olacak.

KALKAVAN YÖNETECEK

Yarın saat 19.00'da oynanacakGalatasaray-Bursaspor maçını Mete Kalkavan yönetecek. Kalkavan'ın yardımcıları Mustafa Emre Eyisoy, Kemal Yılmaz, çizgihakemleri Kutluhan Bilgiç , Serkan Ergün, dördüncü hakem ise Bülent Gökçü.

Bursaspor'un Galatasaraykarşılaşmasına şu 11'le çıkması bekleniyor:

"Frey, Şener, İbrahim, Civelli, Taiwo, Ozan Tufan, Belluschi, Şamil, Oğuz Han, Sestak,Fernandao"


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!