comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş'ta performanslar siyah beyaz

23 Ekim 2013, Çarşamba 08:37

Spor Toto Süper Lig'de inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Beşiktaş'ta yıldızların performansı, kulübün renkleri gibi!

Geçen sezon vasatı aşamayan Escude, bu sezonun en iyilerinden. Yeni transferler Kerim Frei, Eneramo ve Ömer'den ‘Hazırız' mesajı gelmedi. Sezer ve üçüncü kaleci olarak alınan Günay 18'e dahi giremedi. Yüzleri güldüren isimler ise kaleci Tolga Zengin, Atiba, Motta, Serdar ve Gökhan Töre oldu.

Beşiktaş, 10 resmi maça çıktı. Kartal'ın aldığı futbolcu sayısı ise 11'di. Bu isimlerin 5'i ‘turp gibi' çıktı. 6 isim, bekleneni veremedi. Oyuncuların performansları arasındaki fark, kulübün renkleri kadar zıttı; siyah ve beyaz...

Kerim Frei, A2'den yukarı tek maçta çıkıp 11 dakika görev yaptı. Sezer Öztürk, hayal kırıklığı yarattı. Ömer, 52 dakika oynadı, tek gol attı. Franco'nun peşini sakatlık bırakmazken, Eneramo golle tanışamadı. Günay kaleciliğin doğasından ötürü 3. kalecilikte kaldı.

KALE, TOLGA İLE ‘ZENGİN'

Beyaza bakarsak, ilk dikkat çeken isim Tolga... Trabzonspor'dan 2 milyon 750 bin Euro'ya alınan kaleci Tolga Zengin, Beşiktaş'ın ‘kaleci sendromunu' bitirdi. 10 maçta 855 dakika oynayıp, kalesinde 9 gol gördü. Atiba, sakatlıktan önce orta sahanın ‘dinamosu' oldu. Kanadalı, atak organizasyonlarının yanı sıra savunmaya da büyük katkıda bulundu. Kiralık gelen Motta da, sol bekteki sıkıntıya ilaç gibi geldi. Başarılı oyuncu, savunmadaki yırtıcı oyunuyla dikkati çekti.

HER ŞEY GÖKHAN TÖRE İÇİN!

Gökhan Töre aşısı da tuttu. Kara Kartal, kiralama bedeli olarak 350 bin Euro verdiği Gökhan'dan hücumda 9 maçta 2 gol, 1 asistlik katkıdan daha fazlasını aldı. Bu yıldızların yanı sıra, ‘yuvaya geri dönen' Serdar Kurtuluş da, istikrarlı duruşuyla göze battı. G.Saray derbisinde yenilen ilk golde hata yapsa da Serdar, o gün 1 asistle katkı sağladı. 9 maçta 798 dakika forma giyen Serdar, Hilbert'ten açılan boşluğu doldurabildi mi? Orası da, tabii ki taraftarın takdiri...

34'LÜK ESCUDE İHTİLALİ!

Teknik heyet ve taraftarı yeni transferler haricinde mutlu eden performans, Fransız stoper Julien Escude'ye ait...

GEÇEN sezon geldiği Beşiktaş'ta, 14 lig, 3 kupa maçına çıkan ancak sezonun büyük bölümünde Samet Aybaba'nın gözüne giremeyen Fransız Escude, yeniden doğdu. Yeni teknik direktör Slaven Bilic'in gözdesi olan 34 yaşındaki stoper, 7 Süper Lig, 2 Avrupa Ligi mücadelesinin tamamında forma giydi. Escude, ligde kaydettiği 2 golle Kartal'a hayat verdi. Solak savunmacı attığı gollerle, skora da katkı yapabildiğini gösterdi.

‘Yeni transfer' olmasa da, istikrarlı performansıyla ‘taze kan' görevi gördü. ‘Beyaz tablo'nun önemli yüzlerinden biri haline geldi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!