comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş'ta ikinci Quaresma vakası!

22 Ekim 2013, Salı 10:37

Beşiktaş Kulübü ilk etapta süresiz kadro dışı bırakılan İbrahim Toraman ve Sezer Öztürk konusunda kesin kararı aldı...

Beşiktaş Yönetimi Kurban Bayramı'nın ertesinde, yani dün toplandı, kavga ettikleri gerekçesiyle ilk etapta süresiz kadro dışı bırakılan İbrahim Toraman ve Sezer Öztürk konusunda kesin kararı aldı... Toplantıya futbol direktörü Önder Özen de katılırken, iki futbolcu, daha önce Ricardo Quaresma örneğinde olduğu gibi tabiri yerindeyse, yalnızlığa mahkum edildi.

Kulüpten “Futbol A Takımımız'ın oyuncuları İbrahim Toraman ve Sezer Öztürk, teknik heyetimiz tarafından verilen rapor doğrultusunda, disiplin yönetmeliğinin ilgili hükümleri uyarınca Yönetim Kurulumuz kararıyla maddi ceza uygulanarak süresiz kadro dışı bırakılmışlardır. İbrahim Toraman ve Sezer Öztürk bu kararla birlikte antrenmanlarına Ümraniye BJK Nevzat Demir Tesisleri A2 Futbol Takımımız antrenman sahasında devam edeceklerdir” şeklinde açıklama yapıldı.

Bu açıklamanın detayını anlatalım... Beşiktaş'ın disiplin yönetmeliğine göre bir oyuncuya en fazla bir maaşı kadar para cezası verilebiliyor. Bu da İbrahim'e 155 bin TL, Sezer'e de 244 bin TL para cezası verileceği anlamına geliyor.

HOCA VERİLECEK

İki oyuncu ayrı saatlerde ve tek başlarına A2 Takım sahasında çalışacak, A2 Takım tesislerini kullanabilecek ve A Takım'ın sayı ve süresi kadar idman yapacaklar. Yani A Takım günde 1.5 saatlik tek idman yapıyorsa, iki futbolcu da aynı şekilde günde 1.5 saatten tek idman yapacak, A Takım'dan fazla sayı ve sürede antrenman yapamayacaklar. A Takım deplasmana gittiğinde izinli sayılacak iki futbolcu için de futbol şubesi bir hoca, fizyoterapist, masör ve malzemeci belirleyecek, A Takım'ın kullandığı malzemelerin aynısı tedarik edilecek.

Oynamamalarına karşın maaşlarını alacak olan iki futbolcunun sözleşmeleri, toplam maliyet 15 milyon TL'ye yaklaşacağı için feshedilmedi. Bu da ileriki günlerde af ihtimali olduğunun bir göstergesi. Ancak şu an için yüksek gözüken ihtimal, devre arası transfer döneminde başka kulüplere kiralanmaları...


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!