comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş-Mersin İY maçı neden ertelendi?

17 Ocak 2016, Pazar 20:38
Beşiktaş-Mersin İY maçı neden ertelendi?

2014 yılında hizmete açılan Başakşehir Fatih Terim Stadı, kar yağışından son derece olumsuz etkilendi.

FutbolArena - İstanbul'da yağan yoğun kar yağışı sebebiyle Beşiktaş - Mersin İdmanyurdu ileri bir tarihe ertelendi.
2014 yılında faaliyete giren Başakşehir Fatih Terim Stadı, yoğun kar yağışlarından etkilenmeme özelliği olmasına rağmen maçın ertelenmesinin önüne geçemedi.


Beşiktaş - Mersin İdmanyurdu maçı neden ertelendi?


Hizmete açıldığında yoğun kış şartlarına karşın büyük önlemler alındığını vurgulanan Başakşehir Fatih Terim Stadı, ilk kar sınavından geçemedi.
2014 yılında Başakşehir Fatih Terim Stadı'yla ilgili şu ifadeler kullanılmıştı.

"162 bin metrekarelik bir alanda 1 yılda tamamlanan Başakşehir Stadı, kar ve yağmur yağdığında artık tartışma konusu olmayacak. Tabandan ısıtma sistemi sayesinde karlı havalarda zemin hiçbir şekilde etkilenmeyecek. Ayrıca orta yuvarlaktan başlayıp kalelere ve yanlara doğru verilen eğim sayesinde su birikintisi de olmayacak. Drenaj sistemleri sayesinde de tartan pist üzerinde su birikmeden hemen tahliye edilecek. Çimlerin havalandırılması ve uzun süre dayanabilmesi için de tribünlerde hava sirkülasyonunu sağlayan boşluklar bırakıldı. Sakarya'da özel olarak yetiştirilen çimlerle kaplı olan Başakşehir Stadı'nın her tarafı güneş alıyor. Stadın hangi noktasında olursa olsun hiçbir seyirci ıslanmadan maçını seyrederken, güneş ışığı çatıya örtülen özel camlar sayesinde zemine ve tribüne vuruyor. Bu stadda seyircilerin konforu olarak her şey düşünülmüş. Koltuklar yerleştirilmeden önce seyirci gözüyle bütün noktalardan uzun süren testler yapıldı. Her tribünün olduğu bölümde acil sağlık odaları, fast-food alanları, tuvaletler ve mescitler ile iki katlı olmasına rağmen 13 adet asansör yerleştirildi. Ayrıca çatıların altına rüzgardan etkilenmeyen elektrikli ısıtıcılar takıldı. Stadın ulaşım problemi ise hiç yok. Metro ve otobüs hattıyla desteklenen stada bağlantı yollarıyla da ulaşmak çok çabuk ve kolay olacak. Seyirci otoparkının kapasitesi ise 1.671 adet.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!