comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Kartal pençesini gösterdi

23 Mart 2014, Pazar 21:07

Süper Lig 26. haftasında Akhisar Belediye'yi 3-0'lık skorla geçen Beşiktaş, Galatasaray'ın puansız kapattığı haftada bu fırsatı değerlendirdi ve ligde yeniden ikinciliğe yükselirken zirve takibini de sürdürdü.

Spor Toto Süper Lig 26. haftasında Akhisar Belediye'yi ağırlayan Beşiktaş, baştan sona üstün götürdüğü mücadeleyi 3-0 kazandı ve ligde ikinci sıraya yükseldi.

Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada Akhisar Belediye'yi yenerek ikinci sıraya yerleşmek isteyen Beşiktaş, kararlı futbolu sayesinde rakibini mağlup etti ve ligde ikinciliğe yükselerek fırsatı kaçırmadı.

Karşılaşmanın 2. dakikasında Veli Kavlak'ın golüyle 1-0 öne geçen Beşiktaş, 8. dakikada Mustafa Pektemek'le farkı 2'ye çıkarttı. İlk yarı bu skorla sona ererken mücadelenin 69. dakikadasında Atiba Hutchinson'ın golü maçın sonucunu belirledi.

Beşiktaş'ı 3-0'lık üstünlüğe taşıyan golü atan Atiba, siyah beyazlı formayla bu sezon ilk kez golle tanıştı. Beşiktaş bu sonucun ardından puanını 50 yaparken Akhisar Belediye 36 puanda kaldı.

Beşiktaş gelecek hafta deplasmanda Karabükspor'a konuk olurken Akhisar Belediye sahasında Çaykur Rizespor'u ağırlayacak.

MEHMET AKYÜZ ESKİ TAKIMINA KARŞI
Beşiktaş'ta istediği şansı bulamayan ve Akhisar Belediyespor'a geçen Mehmet Akyüz, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda eski takımına karşı forma giydi. Akhisar Belediyespor formasıyla golcü kimliğini ortaya koyan Mehmet, siyah-beyazlı ekibe karşı mücadele etti.

BEŞİKTAŞ 8 DAKİKADA RAHATLADI
Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maça hızlı başlayan taraf ev sahibi Beşiktaş oldu. Siyah beyazlıların başarılı orta saha oyuncusu Veli Kavlak, maçın 2. dakikasında ceza sahası dışından yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi. Bu golden sonra baskısını arttıran Beşiktaş, 8. dakikada Mustafa Pekteme ile farkı 2'ye çıkardı. Sol kanatta topla buluşan Motta'nın ortasında ceza sahası içinde iyi yükselen Mustafa Pektemek, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve skoru 2-0 yaptı.

AKHİSAR ORGANİZE OLAMADI
İlk yarısı 2-0 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile sona eren maçta konuk ekip Akhisar Belediye, bir türlü aradığı gol pozisyonlarını yakalayamadı. Maçın hemen başında kalesinde gördüğü goller nedeniyle demoralize olan Akhisar Belediye, organize atak geliştirmekte güçlük çekti. Akhisar Belediye'de orta saha ile forvet arasındaki bağlantıda sıkıntı yaşandığı görülürken teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun hamleleri de başarılı olmadı.

ATIBA FARKI 3 YAPTI!
İkinci yarıda da oyunun kontrolünü kaybetmeyen Beşiktaş, Atiba Hutchinson'ın 69. dakikada attığı golle skoru 3-0 yaptı. Akhisar Belediye ceza sahası içine gönderilen korner vuruşunda Necip'in kafa vuruşu Sonko'dan döndü. Topu bir anda önünde bulan Atiba, vuruşunda topu ağlara gönderirken siyah beyazlı formayla ilk golünü atma başarısı da göstermiş oldu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele bu skorla sona erdi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!