comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Dany ilk defa! Galatasaray...

21 Şubat 2014, Cuma 12:33

Spor Toto Süper Lig'de devre arasında Galatasaray'dan Beşiktaş'a kiralık olarak giden Dany, eski takımına karşı ilk defa sahaya çıkacak.

Beşiktaş'ın devre arasında Galatasaray'dan kiraladığı Kamerunlu savunma oyuncusu Dany Nounkeu, 22 Şubat Cumartesi günü oynanacak derbi maçta eski takımına karşı forma giyecek.

Türkiye liginde transfer olduğu 2010-2011 sezonunda Gaziantepspor'da adınıduyuran Dany, iki sezon forma giydiği Güneydoğu ekibinden 2012-2013 sezonunda 3,3 milyon avro karşılığında Galatasaray'a transfer oldu. Sarı-kırmızılı takımda 1,5 sezon oynayan 28 yaşındaki futbolcu, bu sezonun devre arasında Beşiktaş'a kiralandı.

Süper Lig'de yarın oynanacak Galatasaray derbisi, eski takımına karşı forma giymesi beklenen Dany için ayrı bir anlam taşıyacak. Kamerunlu futbolcu, derbide teknik direktör Slaven Bilic'in savunmadaki en güvendiği isimlerden birisi olacak.

- Vatandaşı geldi gözden düştü

Kamerunlu futbolcu Dany Nounkeu, Galatasaray'daki ikinci sezonunda vatandaşı Aurelien Chedjou'nun transfer edilmesinin ardından gözden düştü.

Galatasaray'daki ilk sezonunda SüperLig'de forma giydiği 24 maçın tamamına ilk 11'de çıkan Dany, TFF Süper Kupa'nın yanı sıra UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 9 karşılaşmanın hepsinde ilk 11'de yer aldı.

Galatasaray'ın bu sezon başında Şampiyonlar Ligi'ni düşünerek kurduğu geniş kadroya Kamerun Milli Takımı'ndan mevkidaşı Chedjou da katıldı. Bunun üzerine yabancı sınırlamasının etkisiyle gözden düşen Dany, sezonun ilk yarısında forma giydiği 6 karşılaşmanın 5'ine ilk 11'de başlayabildi.

Teknik direktör Roberto Mancini'in yedek oyunculara şans verdiği Ziraat Türkiye Kupası maçlarında süre alabilen Dany, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de 3 müsabakada oynayabildi.

- Dany, Beşiktaş taraftarıyla buzları eritmenin peşinde

Devre arasında Galatasaray'dan kiralanan Dany, derbide iyi bir performans göstererek, sarı-kırmızılı takımdan geldiği için kendisine sıcak bakmayan Beşiktaş taraftarıyla buzları eritmek istiyor.

Galatasaray'ın devre arasında yaptığı geniş transfer operasyonu sonrasında kadroda düşünülmeyen ve çeşitli Anadolu kulüpleriyle de görüşen Dany, son kararını Beşiktaş'tan yana kullandı. Beşiktaş Kulübü Futbol Genel Direktörü Önder Özen ve teknik direktör Slaven Bilic'in özellikle istediği Dany'nin alınışına siyah-beyazlı taraftarlar tepki göstermişti.

Cumartesi akşamı eski takımına karşı süre alması beklenen Dany, bu karşılaşmada iyi bir performans göstererek, taraftarıyla arasındaki buzları da eritmenin peşinde olacak.

- Beşiktaş'ta 3 maçın 2'sinde oynadı

Dany, Beşiktaş'a transfer olduğu 1 Şubat'tan sonra siyah-beyazlı takımın çıktığı 3 lig maçının 2'sinde ilk 11'de yer aldı.

Savunmada Tomas Sivok ile Julien Escude'nin sakatlıkları nedeniyle geldiği gibi formayı sırtına geçiren Dany, siyah-beyazlı formaile 2 maça çıktı. Süper Lig'de 2-1 kazanılan Gaziantepspor ve 1-0 galip gelinen Bursaspor maçlarında 90'ar dakika oynayan Kamerunlu savunmacı, 15. hafta tekrar maçı olan Kasımpaşa mücadelesinde ise statü gereği forma giyemedi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!