comScore

Barcelona Barcelona

"Messi çok iyi ama..."

23 Aralık 2013, Pazartesi 22:22

İspanyol orta saha oyuncusu Thiago Alcantara, eski takım arkadaşının en iyi futbolcu olduğunu belirtti ama Ballon d'Or için mevcut takım arkadaşı Franck Ribery'yi öne çıkardı.

Bayern Münih forması giyen Thiago Alcantara, Ballon d'Or öncesi ödülü alması gereken isim olarak Franck Ribery'yi işaret etti. Sezon başında Barcelona'dan Bayern Münih'e transfer olan Thiago, azımsanmayacak bir süre bulmasının yanı sıra daha ilk yılını doldurmadan hem UEFA Süper Kupa hem de FIFA Kulüpler Dünya Kupası şampiyonluğunu tattı. Thiago, katıldığı bir reklam organizasyonunda ise hem Bayern tercihine hem de Ballon d'Or mücadelesine değindi. Yıldız oyuncu, FIFA Kulüpler Dünya Kupası şampiyonluğu hakkında "Transferimden dolayı son derece garip bir yılı geride bıraktım. Barcelona'dan ayrılacağımı asla düşünemezdim. Ama şu anda çok iyi bir yılı geride bırakıyorum. Bayern Münih'te çok mutluyum ve bu kararımdan dolayı herhangi bir pişmanlık duymuyorum." diyerek yeni kulübüne çok çabuk alıştığını belirtti.

Ocak ayının ilk haftası verilecek Ballon d'Or'a da değinen Thiago, "Leo dünyanın en iyisi. Fakat Ribery geride bıraktığımız yıl her şeyi kazandı ve futbol bir takım oyunu." diyerek ödülün Franck Ribery'ye verilmesi gerektiğini savundu. Thiago Alcantara'nın Barcelona ile 2017'ye kadar sözleşmesi bulunuyor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!