comScore

İşte temsilcilerimizin Avrupa programı

12 Mayıs 2013, Pazar 23:12

Gelecek sezon Türkiye'yi Avrupa Kupalarında temsil edecek 5 takım kesinleşti. Temsilcilerimizin maç tarihleri ve muhtemel rakipleri bu haberde... 

ŞAMPİYONLAR LİGİ (GALATASARAY, FENERBAHÇE)

Süper Lig'i şampiyon olarak bitiren Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan grup aşamasından başlayacak. Gruplarda ilk maçlar 17-18 Eylül 2013'te oynanacak. Kuralar ise 29 Ağustos'ta çekilecek. Çok büyük bir mucize olmazsa Galatasaray geçen yıl olduğu gibi yine 3.torbadan kura çekimine girecek.

Fenerbahçe'nin Avrupa macerası ise daha erken başlıyor. 19 Temmuz'da rakibini öğrenecek olan sarı kanaryalar 30-31 Temmuz'da Şampiyonlar Ligi 3.Tur ilk maçına, 6-7 Ağustos'da da rövanşa çıkacak. Tur atlaması halinde temsilcimiz 20-21 Ağustos ve 27-28 Ağustos tarihlerinde de 4.tur elemelerini oynayacak.

Süper Lig'in ikincisi olan takımlar hep 3.elemeden başlıyordu ve 4.elemeye geçmeleri halinde seribaşı olma şansı bulamıyordu. Bu yüzden de elemeleri geçerek gruplara kalan bir temsilcimiz olmadı. Eğer bir sürpriz olup Basel İsviçre'de şampiyonluğu kaybetmezse Fenerbahçe 3.turda seribaşı olarak kuraya girecek. Bir sonraki turda seribaşı olmak ise zor gözüküyor.

Fenerbahçe'nin rakipleri Avusturya, Belçika, Yunanistan, Danimarka ve İsviçre ülkelerinin 2.lerinden biri olacak. Yunanistan ve Belçika'da playofflar devam ettiği için buralarda alternatifler çok. Şu anki duruma göre Belçika'dan Club Brugge veya Anderlecht, Yunanistan'dan ise PAOK öne çıkıyor. Danimarka'da Norsjaelland kesinleşti. Avusturya'da Salzburg, İsviçre'de ise Grasshoppers diğer muhtemel rakipler.

Sarı kanaryalar bu 2 turdan birinde elenmesi halinde yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

UEFA AVRUPA LİGİ (TRABZONSPOR, BEŞİKTAŞ, BURSASPOR)

UEFA Avrupa Ligi'ne Beşiktaş, Bursaspor ve Trabzonspor'un katılması kesinleşti. Ancak hangi takımın hangi turdan başlayacağı 22 Mayıs'taki Türkiye Kupası finalinden sonra belli olacak. Eğer Trabzonspor kupayı kazanırsa kupa şampiyonu olarak 4.öneleme turundan başlıyor. Bu durumda Beşiktaş 3.öneleme turundan, ligi 4.bitiren takım Bursaspor 2. öneleme turundan başlayacak. 

Eğer Fenerbahçe kupayı kazanırsa Trabzonspor bu kez kupa finalisti kontenjanından Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazanacak. Ancak bu durumda Trabzonspor 4.öneleme turundan başlıyor, lig 3. bu kez 2.turdan, lig 4. ise 3.turdan başlayacak.

Özetle Trabzonspor eğer kupayı kazanırsa Avrupa'da 2 tur daha az oynayacak ve sezonu daha geç açma şansına sahip olacak.

Bir çok ligde katılımcılar netleşmediği için Türk takımlarının seribaşı olup olmayacağı henüz belli değil. Ancak 2. ve 3. turda takımlarımızın seribaşı olmasına kesin gözüyle bakılabilir. 4.tur için ise 34.900 puanı bulunan Beşiktaş'ın şansı yüksek. 21.400 puanı olan Trabzonspor ve 14.900 puanlı Bursaspor'un seribaşı olma ihtimalleri düşük.

1. ve 2.Öneleme Turu Kura çekimi : 24 Haziran
2.Öneleme Turu : 18-25 Temmuz

3.Öneleme Turu Kura çekimi : 19 Temmuz
3.Öneleme Turu : 1-8 Ağustos

4.Öneleme Turu Kura çekimi : 9 Ağustos
4.Öneleme Turu : 22-29 Ağustos

UEFA Grup Aşaması Kura Çekimi : 30 Ağustos
UEFA Grup Aşaması İlk Maçlar : 19 Eylül

Futbol Arena Özel Haber

 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!