comScore

Saygı duruşunda protesto iddialarına tepki

14 Ekim 2015, Çarşamba 13:19
Saygı duruşunda protesto iddialarına tepki

Konyaspor taraftarları protesto iddialarına yanıt verdi.

FutbolArena - A Milli Takımımızın İzlanda ile oynadığı maç öncesi düzenlenen saygı duruşunda tribünlerden gelen sesler büyük tepki toplamıştı. Maç ile ilgili “tribünün ev sahibi” konumundaki Konyaspor taraftar grubu Nalçacılılar'dan açıklama geldi.

Nalçacılılar Derneği Basın Sözcüsü İlker Kırnaz olayın iç yüzünü Sözcü'ye anlattı.

İşte Kırnaz'ın açıklamaları;
"Saygı duruşu esnasında bizden olmayan bir grup taraftar slogan atmaya kalktı. Biz onları susturmak için ıslık çaldık ancak yanlış anlaşıldık. Biz zaten maçtan önce de olası bir protestoya karşı hazırlık yapmıştık. Gerek sözlü olarak gerekse taraftar grubumuzun facebook hesabından ‘Saygı duruşunda sessizliğin korunması için' uyarılarımızı yaptık. Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri de hassas davranılması gerektiğini, sessiz kalınması gerektiğini tarafımızla paylaştılar.

Ancak saygı duruşu esnasında stadın yüzde 10-15'i diyebileceğimiz bir kitli saygı duruşundaki sessizliği attıkları sloganlar ile bozmaya başladılar. Önceden olası bir provokasyonu beklediğimiz için biz de ıslıklarla ‘çatlak sesleri' susturmaya çalıştık. Olay bundan ibaret ancak medyaya sanki “Konyalılar Ankara katliamını anmayı istemediler gibi” anlaşıldı. Terör kurbanının ideoloji olmaz. Hepimiz kardeşiz. Hele hele Mevlana hoşgörüsünün hakim olduğu Konya'da asla böyle bir şey olamaz ve kabul edilemez."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!