comScore

Babasının oğlu Andre Ayew

09 Eylül 2015, Çarşamba 22:03
Babasının oğlu Andre Ayew

 Abedi Pele'nin oğlu Andre Ayew, Premier Lig'e fırtına gibi girdi.

FutbolArena Dış Haberler - Garry Monk yönetimindeki Swansea City bu sezon oynadığı 5 resmi maçta da yenilgi yüzü görmedi. Premier Lig'de oynadığı 4 maçtan 2 galibiyet ve 2 beraberlik çıkaran Galler temsilcisi, Chelsea ile deplasmanda 2-2 berabere kalırken, Manchester United'ı kendi sahasında 2-1 yenmeyi başardı. Swansea City, alt lig temsilcisi York ile oynadığı Lig Kupası maçını da 3-0 kazanmasını bildi.

Menajer Garry Monk, 10 sezon formasını giydiği Swansea City'nin başına Michael Laudrup'un kovulmasının ardından geçici olarak getirilmişti. 36 yaşındaki teknik adam ile kulübü daha sonra kalıcı bir sözleşme imzaladı ve Garry Monk'un menajerlik kariyeri resmen başlamış oldu. Garry Monk ve Swansea City'nin sezona böylesine başarılı başlamasında, defansta kaptan Ashley Williams'ın sağlamlığı, orta sahada Jonjo Shelvey'nin yaratıcılığı, Jefferson Montero'nun kanatlardaki etkinliği ve 4 maçta 4 gol atan santrafor Bafetimbi Gomis'in rolü oldukça fazla.

Ancak bir isim daha var ki, ona ayrı bir paragraf açılması ve yakın mercek altına alınması gerek. Tam adı André Morgan Rami Ayew olan ve futbol dünyasında Andre Ayew olarak tanınan 25 yaşındaki oyuncu Gana'da Dede Ayew olarak çağrılıyor. Fransa'da doğan ancak Gana Milli Takımı forması giyen hücum oyuncusu, Afrika futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu olarak kabul edilen Abedi Pele'nin 3 çocuğundan birisi. Babasının gerçek adı Abedi Ayew olmasına rağmen, futbol dünyasında Abedi Pele ve hatta Afrika Maradonası olarak bilinir.

Andre Ayew kimdir?
 
Müslüman bir ailenin çocuğu olan Andre Ayew, Fransa'da doğmasına rağmen Gana 20 Yaş Altı Ulusal Takımı'ndan itibaren, her dönem Gana Ulusal Takımı forması giymiştir. Gana Ulusal Takımı forması altında 62 maçta 11 gol atan Andre Ayew, yaz transfer döneminde Swansea City kulübüne bonservis bedeli ödenmeksizin dahil oldu.
 
Premier Lig'de ilk 2 maçında 2 gol atan oyuncu, 4. maçında da takımı Manchester United'ı 2-1 geçerken Ayew 1 gol ve 1 asist ile oynuyordu. Andre Ayew yeni kulübünde 4 lig maçında da sağ kanatta oynadı.

Andre Ayew oldukça yüksek bir pas yüzdesiyle oynarken, yarattığı gol pozisyonlarla da dikkatleri çekti. Göz kamaştıran çalımlar atan oyuncu, 1.76 boy, 72 kiloda olmasına rağmen hava toplarında da son derece etkili bir görüntü çizdi.
Bu hücuma dönük pozitif tablonun yanı sıra defansa yardıma geldiğinde gerçekleştirdiği yerinde müdahaleler ve takımı dinlendirmek adına top tutuşu da ekstra özellikleri arasında yer aldı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!