comScore

Selçuk İnan ve Fatih Terim konuştu

05 Eylül 2015, Cumartesi 17:47
Selçuk İnan ve Fatih Terim konuştu

A Milli Takımımızın Hollanda ile oynayacağı kritik maç öncesi Fatih Terim ile Selçuk İnan basın toplantısı düzenledi.

FutbolArena - EURO 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Hollanda ile karşılaşacak olan A Milli Takımımız da teknik direktör Fatih Terim ile Selçuk İnan basın mensuplarının karşısına geçti.

"Sahada yüreğimizi ortaya koyacağız"
Selçuk İnan, Hollanda karşısında sonuna kadar mücadele edeceklerini dile getirerek, "Belki 2 puan kaybettik ama yarın kazanabiliriz. Sneijder'le konuştuk. Hollanda her turnuvaya katılıyor bir kere de siz katılmayın, biz gidelim dedim. Yarınki maçta da Konya seyircisinden destek bekliyoruz. Umarım onlara galibiyet tattıracağız. İstanbul'da kulüp takımları Milli Takım'ın önüne geçmiş durumda. Fakat biz yarın için sahaya çıkacak arkadaşlarımızla birlikte canımız pahasına son ana kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu.

"Hollanda ile kritik final oynamak sürpriz"

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, "İstediğimiz yerde değiliz. Kuralar çekildiğinde Hollanda ve Türkiye bu grubun favorisiydi. Hollanda ile böyle bir kritik final oynamak bir sürpriz. Hollanda futbolu her zaman Hollanda futboludur. Aldığı kötü sonuçlar kalitelerini bozmaz. Hollanda skorun sıkıntısı yaşayabilir. Ancak bizim sıkıntımız aldığımız skorlar olmamalıdır. Bizim sorunumuz turnuvaya gitmek veya gidememek olmamalıdır. Skor en son konuşulacak şeydir. Futbolun pek çok sorununu masaya yatırıp halletmemiz gerektiğini hepimiz biliyoruz" dedi.

Wesley Sneijder ve Van Persie

Fatih Terim, Hollanda'nın iki yıldızı hakkında, "Hollanda'da Wesley Sneijder beraber çalıştığımız bir oyuncu. Van Persie gibi dünyaca ünlü bir golcüleri var. İki isim de bizim dostumuz ancak biz yarın turuncu formalı herkesi rakip olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

"2002'deki kadro bambaşkaydı"

Fatih Terim 2002 Dünya Kupası'nda mücadele eden kadro hakkında, "2002'deki dünya üçüncüsü takım bambaşka bir takımdı. Ümit ederim bu kadroyla da önemli başarılar elde ederiz. Türkiye, böyle bir takımı yine ortaya koyacaktır. Merak etmeyin" dedi.

"Robben'in olmaması eksik değil"

Sakatlığı nedeniyle Türkiye karşısında forma giyemeyecek olan Arjen Robben hakkında da konuşan Terim, "Hollanda gibi ülkeler için Robben'in olmaması bir eksiklik değil. Robben'in bir defa hakkını verelim. 8-10 tane oyuncu varsa o mevkide, 5 tane varsa biri de Robben. Çok beğendiğim bir oyuncu" ifadelerini kullandı.

Benim hakemlerden canım yanmadı

Ben hakemlerden dolayı canımın yandığı için açıklama yapmadım. Canımız yandığı için öyle konuştum.Görüyorum ki bazılarının canları yanmamış. Biz kazandığımız zaman canları yanar ama.

Volkan Demirel benim evladım

Volkan Demirel benim evladım. Volkan'a sorduğunuz soruyu benim cevaplamam doğru değil. Volkan Demirel konusunun kapanmasında yarar var. Çünkü yarınki Hollanda maçı daha önemli.

Yarın kalede Volkan Babacan olacak

Yarın kalede Volkan Babacan olacak. Ben bütün Volkan'lara güvendim. Volkan Babacan'ın yediği golde Volkan'dan önce hatası olan birçok futbolcu var. Eleştirenlerin kurduğu 11 hiçbir zaman sahaya çıkmamıştır. Ben futbolcularımı kızarım. Onlar benim evladım. Bulunduğu yerden daha az seviyeye inerse ben buna reaksiyon gösteririm.

Konya seyircisinden daha fazlasını bekliyorum

Yarın iyi bir futbol gecesi olacağını diliyorum. Sevinen ve mutlu olan tarafta olmayı umuyorum. Ben oyuncularımın formanın hakkını vereceğine eminim. Eğer benim takımım kaybetme korkusu yaşamayıp 35 tane gol pozisyonuna giriyorsa bunda Konya seyircisinin de etkisi var. Yarın Konya seyircisinden daha fazlasını bekliyorum

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!